"Eski HDP Eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'a, 'Fotoğrafta gülümsediği' gerekçesiyle yeni kimlik kartı çıkarılmadı." İddia, eşini cezaevinde ziyaret eden Başak Demirtaş'tan geldi. Demirtaş sosyal medya hesabından, "Yeni kimlik kartı için cezaevinde fotoğraf çekmişler. Nüfus müdürlüğü, fotoğrafta gülümsüyor diye kimlik kartı vermeyi reddetmiş. Evet, aynen böyle olmuş" mesajını paylaştı.

Başak Demirtaş, eşi eski HDP eş Genel Başkanı Selahattin Demirtaş'ı cezaevinde ziyaret ettikten sonra sosyal medya hesabından açıklama yaptı. Nüfus Müdürlüğü'nün Selahattin Demirtaş'a yeni kimlik kartı için çektirdiği fotoğrafta gülümsediği için kimlik kartı vermeyi reddettiğini belirten Başak Demirtaş'ın paylaşımı şöyle:

"Uzun bir aradan sonra Selahattin ile görüşebildik. İyiydi çok şükür. Eşbaşkanlarımız Sayın Pervin Buldan ve Sayın Mithat Sancar başta olmak üzere herkese çok selamları vardı. Yeni kimlik kartı için cezaevinde fotoğraf çekmişler. Nüfus Müdürlüğü, fotoğrafta gülümsüyor diye kimlik kartı vermeyi reddetmiş. Evet, aynen böyle olmuş. Bu fotoğraf temsilidir, gülümseme ise gerçek."

Kaynak: anka