GAYE ŞEYMA CAN

İstanbul Beşiktaş'ta kullandığı İETT otobüsünü bariyerlere çarparak bir kişinin ölümüne neden olan şoför Baki Tatlı, 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırıldı.

İstanbul Beşiktaş’ta 21 Nisan’da yaşanan kazada Baki Tatlı yönetimindeki İETT otobüsü, Balmumcu'da kontrolden çıkarak bariyerlere çarpmış, yolculardan Sevgi Yamaç Yalçin hayatını kaybetmiş, Münir Bozkurt yaralanmıştı. 

İETT otobüs şoförü Baki Tatlı’nın 22,5 yıla kadar hapis istemiyle 40. Ağır Ceza Mahkemesi’nde yargılandığı davada bugün karar çıktı. Duruşmaya tutuklu sanık Baki Tatlı ve taraf avukatları katıldı.

Cumhuriyet Savcısı esas hakkındaki mütalaasında, sanık Baki Tatlı’nın adli ve tek kusurlu olduğu vurgulanarak, “Bilinçli taksirle bir kişinin ölümüne ve bir veya birden fazla kişinin yaralanmasına neden olmak” suçundan 3 yıldan 22,5 yıla kadar hapisle cezalandırılması ve tutukluluk halinin devamını talep etti.

Tatlı ise savunmasında, “Bir hata sonucunda kaza yaptım. Olay nedeniyle pişmanım 9 aydır tutukluyum. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

Son sözü sorulan sanık, “Çok pişmanım. Kanser olmasına rağmen eşim çalışıyor ve çalışmaya devam ediyor. Tahliyemi talep ediyorum” dedi.

İYİ HAL İNDİRİMİ

Kararını açıklayan mahkeme sanığın; “Taksirle bir kişinin ölümüne neden olma ve bir kişinin yaralanmasına neden olma” suçundan iyi hal indirimi uygulayarak 6 yıl 8 ay hapis cezasına çarptırılmasına hükmetti.

 

Kaynak: anka