Yüksek kira ve yurt ücretleri nedeniyle barınma sorunu yaşayan üniversite öğrencileri bu gece de İstanbul Beşiktaş'taki Şairler Parkı'nda sabahladı. Öğrencilerin eylemine CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) Meclisi'nin İYİ Parti'li üyesi Taylan Yıldız da destek verdi.

İstanbul'da bir üniversite kazandıkları halde, yüksek konut kiraları ve yurt bulamadıkları için sokaklarda kalmaya devam ediyor.

"Barınamıyoruz Hareketi"ni kuran öğrenciler eylemlerinin ikinci gününde de geceyi sokakta geçirdi.

İstanbul Beşiktaş'taki Şairler Parkı'nda toplanan öğrenciler, barınma sorunları çözülene kadar eylemlerini sürdüreceklerini açıkladı. Öğrencilerin eylemine CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ve İstanbul Büyükşehir Belediyesi İYİ Parti Meclis üyesi Taylan Yıldız da destek verdi.

"HÜKÜMETİN DİREKSİYON BAŞINDA UYUMASININ SIKINTISINI GENÇ ARKADAŞLAR ÇEKİYOR"

İYİ Parti İBB Meclis Üyesi Taylan Yıldız, belediye olarak öğrencilerin barınma sorununu çözmek için yurt konusunda daha fazla çalışma yapacaklarını söyledi. Yıldız, sorunun çözümü için "Askıda Oda" gibi projelerin dillendirilmesi gerektiğine vurgu yaparak şunları söyledi:

"Barınamayan, yurt sıkıntısı çeken, kiraların fahiş fiyatlarından mustarip olan genç arkadaşlarımızın sesine bir miktar da olsa ses katabilmek için buradayız. Son 20 senedir hükümetin aymazlığı, hükümetin direksiyon başında uyuması, öğrenci sayısının altı kat artıp yurt sayısının bir milim bile oynamamasının sıkıntısını şu an burada gördüğünüz genç arkadaşlarım çekiyor.

Biz bu konuda belediye olarak elimizden gelen her şeyi yapmaya çalışıyoruz. Çünkü görüyoruz ki biz bu çığlığa ortak olduğumuz zaman vatandaşımız diyor ki ‘Benim de evimin bir odası var, gelsin genç arkadaşlarım burada kalsın. Bir iki yıl da ben ona destek olayım’ diyor. Böyle güzel bir halkımız var. Bu güzel halkımız çok daha iyi yöneten bir hükümet hak ediyor. Biz de belediye olarak hem yurtlar konusunda daha fazla çalışma yapacağız hem de kira desteği sağlanması konusunda da çalışmalar yapılmalı. Aynı ‘Askıda Ekmek’ gibi belki de ‘Askıda Oda’ gibi projeler yapılmalı. Bu konuları da dillendirmek gerekiyor. Buradaki her bir genç belki de 100 bin 200 bin genci temsil ediyor. Onların gücüne güç katmaya biz de bir miktar da olsa çalışacağız."

EYLEMLER SÜRECEK

Öğrenciler, sabaha karşı eylemlerini sonlardı. Grup adına açıklama yapan bir genç "Barınamayanlar Hareketi’ olarak direnişimizin ikinci gününü gerçekleştirdik. Eylemlerimiz kesintisiz olarak sürmeye devam edecek" dedi.

Kaynak: anka