Dilan KUTLU

Balıkesir’de sanayide kaportacı dükkanı işleten İzzet Uludağ, bayram sürecinde kendisine ceza kesildiğini iddia ederek sinir krizi geçirmişti.  Olaydan sonra kendisine tehdit mesajları geldiğini söyleyen Uludağ, “Babam Belediye’de çalışıyor.  Babamı tehdit edercesine konuşmalar yapılmış. Beni kimse susturamayacak. Bana o tehdit mesajları geldiği sürece konuşacağım. Ben ekmek parası için oraya çalışmaya gittim. Devletimiz bana ceza yazsın diye değil" diyerek tepki gösterdi. 

“BEN ERDOĞAN'DAN BAŞKA KİMSEYE OY VERMEDİM”

Balıkesir Sındırgı İlçesi’nde kaportacılık yapan İzzet Uludağ, tam kapanma sürecinde dükkanını açtığı gerekçesiyle bekçiler tarafından ceza yazıldığını belirterek, sosyal medya hesabından tepkisini gösteren bir video paylaşmıştı. Uludağ, “Evimin kirasını 4 aydır ödeyemiyorum. Bekçi gelmiş bana ceza yazıyor. Yazın, adalet mi bu? Adalet istiyorum. Ben Erdoğan’dan başka kimseye oy vermedim. Bu mu sizin karşılığınız” demişti.

Tepkisini göstermesinin ardından, kendisine tehdit mesajları geldiğini söyleyen Uludağ, belediyede işçi olarak çalışan babasının da tehdit edildiğini iddia etti.

Bekçilerin kendisine muamelesini eleştiren İzzet Uludağ, “Biz ne yapalım dayanacak gücümüz kalmadı ki, adama dedim ki, ‘Abi bana ceza yazma eve gideyim’ dedim. Adam bana diyor ki, ‘Devletin bana vermiş olduğu yetki…’ Devlet sana ‘Git İzzet’e caza mı yaz’ diyor. Devletimiz bu kişilere nasıl bir yetki verdi, bilmiyorum. Ama bu kişiler bence biraz çok azıttı” dedi.

ANKA Haber Ajansı’na konuşan İzzet Uludağ, başından geçenleri şöyle anlattı:

“ÖFKELENMEKTE HAKLIYIM, DÜKKANIMI KAPATTIM”

“Sinirlenmekte ve öfkelenmekte çok haklıyım. Pandemi sürecinde çok sıkıntı yaşadım. Kendime ait dükkanım vardı kapatmak zorunda kaldım. 15 gün yasak boyunca içeride bir tane arabam vardı. Dedim, onu yapayım, pazar harçlığı yaparım. Parasız girdik yasaklara. Sanayi evimin yakınında gittim. Sanayide herkes açık, bir kaportacılar kapalı bir de yıkamacılar. Sonra arabayı tamir etmeye başladım. Sonra bekçiler geldi. Cezayı yazdı. Dedim ki, ‘Tamamen dükkanı kapatayım da ceza yazmayın. ‘Ben devletin verdiği yetkiyi kullanıyorum. Kapatacaksın dükkanını’ dedi.  ‘Kapatmıyorum’ dedim. Cezayı yazdılar. Ceza değilmiş şimdi öyle diyorlar. Sadece tutanak tutmuşlar.”

“BEN SADECE ADALET İSTEDİM, HAKKIMI HELAL ETMİYORUM”

Tehdit mesajları aldığını söyleyen Uludağ, “Gariban kimsenin umurunda değil ki, aç mı tok mu soran yok. Bu videoyu attıktan sonra arkamda duran çok insan oldu. Ama tehdit mesajları da aldım. Ben sadece adalet istedim.  Hiçbir şekilde de hakkımı helal etmiyorum” dedi.

“TEHDİT EDİLDİĞİM SÜRECE KONUŞACAĞIM”

Uludağ, dayanacak gücünün kalmadığını söyleyerek, “Abi bana ceza yazma eve gideyim’ dedim. Adam bana diyor ki, ‘Devletin bana vermiş olduğu yetki.’ Devlet sana ‘Git İzzet’e caza mı yaz diyor.’ Herkes açık. Neymiş, onların izini varmış. Onlara izin veriyorsun o zaman benim de evimin ihtiyaçlarını gidereceksin. Bana bin lira vermekle bu iş çözülmüyor ki” dedi. Uludağ babasının tehditlerden dolayı kendisiyle konuşmadığını söyleyerek, konuşmasını şöyle sürdürdü:

“Babam Belediye’de çalışıyor. Babamı tehdit edercesine konuşmalar yapılmış. Beni kimse susturamayacak. Bana o tehdit mesajları geldiği sürece konuşacağım. Ben ekmek parası için oraya çalışmaya gittim. Devletimiz bana ceza yazsın diye değil. Ben hırsızlık yaparken yakalanıp da ceza yemedim. Ben sağda solda gezerken ceza yemedim. Ben dükkanımın içinde çalışmaya geldiğim için ceza yedim.

“TURİSTLER GELECEK DİYE CEZASINI BEN ÇEKTİM”

Üç aydan beri televizyon alamadım evime, ne yapayım yok. Turistler gelecek diye burada cezasını ben çektim. Ben hiçbir şekilde hiç kimseden yardım destek istemedim. Devletimiz bu kişilere nasıl bir yetki verdi bilmiyorum ama bu kişiler bence biraz azıttı.”

Kaynak: anka