MEHTAP BELEN

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, bakanlığın bahçesinde baktığı köpeği Pergel’in fotoğrafını, “Çalışma odamın penceresinden bir beyefendiyi izledim. Bakanlığın duvarına oturup gazetesini okumaya başladı. Sonra yanına bizim Pergel yaklaştı. O da gayet tabii bir şey yaparmış gibi, Pergel’e gazete okudu, Pergel de dinledi” notuyla paylaştı. 

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, yaklaşık 2 yıl önce belediye barınağından sahiplendiği köpeği Pergel’e gazete okuyan vatandaşın fotoğrafını Instagram hesabından paylaştı. Selçuk, paylaşımına şu notu ekledi:

KAHVEYE DAVET ETTİ

“Dün çalışma odamın penceresinden bir beyefendiyi izledim. Bakanlığın duvarına oturup gazetesini okumaya başladı. Sonra yanına bizim Pergel yaklaştı. O da gayet tabii bir şey yaparmış gibi, Pergel’e gazete okudu, Pergel de dinledi. Eğer bu paylaşımı görürse bir kahveye beklerim kendisini. ‘Can’ı sevgiden mahrum bırakmayanlara hürmetle...”

İsmi bilinmeyen vatandaşı kahveye davet etmesinin ardından Bakan Selçuk’un paylaşımına kısa sürede yüz bini aşkın beğeni ve bine yakın yorum geldi. Hayvan severler tarafından yapılan yorumların bazıları ise şu şekilde:

“Pati dostu bir bakanımızın olması çok gurur verici. Sizi seviyoruz Sayın Bakanım”

“Sayın Bakanım bir hayvan sever olarak dileğim böyle merhamet, vicdan sahibi insanların çoğalması. Çok güzel bir tablo”

“Ne kadar naif bir paylaşım. Beyefendinin, Pergel ile paylamışı ayrı, sizin kahve teklifiniz ayrı güzel.”

PERGEL'İN YUVASI, BAKANLIĞIN BAHÇESİ

Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk, 2019 yılında belediye barınağında görerek sahiplendiği Pergel’e, bakanlığın bahçesinde bakıyor. Pergel’i sahiplendikten sonra, okul bahçelerinde köpek bakılmasını tavsiye eden Selçuk, şu paylaşımı yapmıştı:

"Barınaktan Bakanlığın bahçesine bir can getirdik. Zayıf ve uzun bacaklarına bakıp adını 'Pergel' koyduk. Bakanlığı her hafta öğrenciler ziyarete geliyor. Kedimizi çok seviyorlardı artık Pergel'i de severler. Bakarsınız her okul kendi bahçesinde kendi Pergel'ini besleyip sever."

 

Kaynak: anka