İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, Sinop Valiliği'nce Halk Eğitim Merkezi'nde düzenlenen "Sinop Muhtarlar Buluşması" programında konuşma yaptı.SİNOP (İGFA) -  Sinop'ta muhtarlar buluşmasında konuşan İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, "Bizim sorumluluğumuz; Cumhuriyetimizin, birinci asrının karnesini en güçlü şekilde ortaya koyabilmek ve ikinci asrını gelecek nesillere gençlere güçlü bir şekilde bırakabilmektir" dedi.

Muhtarlığın Türkiye'nin mevcut idari sistemi durdukça hep var olacağını belirten Bakan Soylu, bu süreçte muhtarlarla ilgili adımlar atmaya çalıştıklarını belirterek, "Bir, muhtarlık maaşları arttı. İkincisi SSK primleri ilave edildi, eskiden yok idi. Üçüncüsü silah ruhsatları ömür boyu var olmuş oldu. Yine muhtarlık bilgi sistemini kurarak, muhtarlarımızın taleplerini karşılıyoruz" dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın talimatıyla yeni bir muhtarlık düzenlemesi üzerinde çalışıldığını vurgulayan Soylu, TBMM'ye iletilen düzenlemeyle ilgili gerekli adımların yakın zamanda atılmasını beklediklerini aktardı.

https://twitter.com/suleymansoylu/status/1482698755321253894

Kaynak: igf