İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kendisi hakkındaki iddialarının araştırılması için Ankara Cumhuriyet Savcılığına başvurdu. Soylu ayrıca Peker hakkında “hakaret ve iftira” iddiasıyla suç duyurusunda bulundu.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu, avukatı aracılığıyla bugün Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na dilekçe vererek, organize suç örgütü lideri Sedat Peker’in kendisi hakkındaki iddialarının araştırılması için başvurdu. Soylu dilekçesinde Peker ve örgüt üyelerine yönelik adli makamlarca yürütülen soruşturma kapsamında kısa süre önce kolluk kuvvetlerince operasyon yapıldığı hatırlattı. Dilekçede şunlar belirtildi:

"Söz konusu videoda iddia edilen, DYP Genel Başkanlığı adaylığı sürecinde müvekkilimin kongre salonuna, teşkilat binalarına sokulmadığı, şüphelinin de o süreçte müvekkilime yardım ettiği, şüpheliye korumanın müvekkilim tarafından verildiği, hakkında dosya hazırlandığına dair müvekkilim tarafından şüpheliye haber verildiği, müvekkilimin İstanbul'u kendisinin yönetmediğini, başkaları tarafından yönetildiğini söylediği, şüphelinin yurt dışına kaçışı sürecinde haber aldığı, yurt dışından dönüşüne dair kendisine söz verildiği iddiaların araştırılmasını talep ediyoruz."

Soylu ayrıca Peker’in kendisine yönelik sözleriyle ilgili "hakaret ve iftira" suçlaması ile Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı’na suç duyurusunda da bulundu. Başvuru dilekçesinde Peker ile beraber hareket edenlerin tüm iletişim ve irtibatlarının tespit edilmesi, maddi gerçeğin ortaya çıkarılması istendi.

 

Kaynak: anka