Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ülkenin birçok farklı noktasında çıkan yangınları değerlendirdi. Pakdemirli, Bodrum Güvercinlik’te bir otelin tahliye edildiğini açıkladı.

Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli, Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Murat Kurum, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu; ülkenin birçok farklı noktasında çıkan yangınları, Antalya’da düzenledikleri basın toplantısında değerlendirdi. Bakan Pakdemirli, Bodrum Güvercinlik’te bir otelin tahliye edildiğini açıkladı.

PAKDEMİRLİ: “GÜVERCİNLİK'TE BİR OTEL TAHLİYE EDİLİYOR”

Pakdemirli, özetle şunları söyledi:

“183 vatandaşımız bu yangınlardan etkilendi, Manavgat Devlet Hastanesi'ndeki 10 entübe hastamız tedbir amaçlı başka hastanelere sevk edildi. Antalya'da 3 can kaybımız var. Güvercinlik'te bir otel tahliye ediliyor. Yangınların sebebiyle ilgili çok yönlü soruşturma ve araştırma ilgili kolluk kuvvetleri ve adli mercilerle yapılıyor. Hayvancılık alanında 150 büyükbaş, bin küçükbaş hayvanın telef olduğu tespit edildi.”

KURUM: “HASAR TESPİT ÇALIŞMALARINI EKİPLERİMİZ SÜRDÜRÜYOR”

Kurum ise “Tüm ekiplerimiz sahadalar. Sönen yangın yerlerine ilişkin hasar tespit çalışmalarını ekiplerimiz sürdürüyor. 76 yapı, 155 bağımsız bölüm incelendi. 77 bağımsız bölümün yanarak kullanılmaz hale geldiği tespit edildi. Yangından etkilenen vatandaşlarımıza gerekli destekleri vererek, yaralarını saracağız” dedi.

Çavuşoğlu ise şöyle konuştu:

“Vatandaşlarımızın bu zor gününde yanında olmak için elimizden geleni yapıyoruz. Manavgat bölgesi en çok etkilenen yer olduğu için merkezi burada kurduk. Vatandaşlarımıza yardımları zamanında ulaştırmak için bir lojistik merkezi oluşturuldu. AFAD ve Kızılay bu yardımların ulaştırılması konusunda gerekli çalışmaları yapıyor.”

Kaynak: anka