Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayılarını açıkladı. Ankara ve İzmir'deki vaka sayıları düşerken, İstanbul'da arttı. Ağrı, Eskişehir ve Kütahya ise en çok vakanın görüldüğü iller oldu.

Sağlık Bakanı Koca, illerde 100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık (26 Haziran - 2 Temmuz) vaka sayılarını açıkladı.

Bakan Koca'nın paylaştığı haritaya göre; Ankara ve İzmir'deki 100 bin nüfusa karşılık gelen vaka sayısında bir önceki haftanın verilerine kıyasla düşüş yaşanırken, İstanbul'da az da olsa vakaların arttığı görüldü.

100 bin nüfusa karşılık gelen haftalık vaka sayısı; İstanbul'da 54,30'dan 54,60'a yükselirken, Ankara'da 83,64'ten 71,99'a, İzmir'de ise 27,40'tan 23,51'e düştü.

AĞRI, ESKİŞEHİR VE KÜTAHYA EN ÇOK VAKANIN GÖRÜLDÜĞÜ İLLER OLDU

Haritadaki verilere göre; 100 bin nüfusa karşılık gelen 136,52 vaka ile Ağrı, 112,85 ile Eskişehir, 102,48 ile Kütahya en çok vaka görülen iller olurken; 4,92 ile Osmaniye, 6,96 ile Adıyaman, 6,99 ile Hatay en az vakanın görüldüğü iller oldu.

"DELTA VARYANTI, 30 İLDE 284’LERE KADAR ÇIKTI”

Dün yapılan Cumhurbaşkanlığı Kabine Toplantısı sonrasında gazetecilerin sorularını yanıtlayan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, şunları kaydetti:

“Delta plus 3 kişide, 3 farklı ilde görüldü. Bunlardan biri İstanbul, Ankara'da yok. Diğer iki ili söylemeyeyim. Bu kişilerin de genel durumları iyi, ayaktan takip edilen hastalar. Dolayısıyla o açıdan daha ağır geçiren kişiler değil. Delta ise sayıları giderek artıyor, 284'lere kadar çıktı. İl sayımız da artıyor, 30'u buldu.”

Koca, Türkiye'ye toplam 35,5 milyon doz BioNTech aşısı geldiğini, perşembe günü 1,5 milyon doz daha geleceğini söyledi. Ellerinde 8 milyona yakın aşı bulunduğunu ve aşı sorunlarının olmadığını söyleyen Koca, BioNTech'in kurucu ortağı Prof. Dr. Uğur Şahin ile konuştuklarını, Şahin'in bayramdan sonra Türkiye'ye geleceğini kaydetti. Koca, bir soru üzerine bu ay sözleşme gereği 26 milyon doz aşı daha geleceğini belirterek, "Şu ana kadar gelen doz bize yetiyor, elimizdeki doz da yeterli. Ayrıca Sinovac'la ilgili de şu ana kadar gelen 34 milyondu, dün 1,5 milyon daha geldi, çarşamba günü 1,5 milyon daha gelmiş olacak 37 milyon olacak. Gelmeye devam ediyor, elimizde Sinovac da var” dedi.

“BAYRAMDA EKSTRA TEDBİR YOK”

Koca, “bayram tedbiri olup olmayacağı” yönündeki soruya ise "Şu an bayram için ekstra bir tedbir yok” yanıtını verdi. “Suriyelilerin aşılanıp aşılanmadığı” sorusu karşısında ise Koca, "Aşılanıyorlar. Geçici olan, bir şekilde oturumu olan, kaydı olan herkes aşılanıyor" dedi.​​​​​​​

 

Kaynak: anka