Koronavirüs Bilim Kurulu toplantısı sonrasında yazılı açıklama yapan Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 65 yaş üstü büyükler ve risk grubundaki vatandaşlar için grip aşılarının tanımlanmaya başladığını belirtti. Pozitif vakaların yarısının 30 yaş altı olduğunu ifade eden Bakan Koca, tedbirlere uyum ve tam aşılı hale gelinmesi için gençleri ön saflara davet etti.ANKARA (İGFA) - Bilim Kurulu, Sağlık Bakanı Fahrettin Koca başkanlığında koronavirüs salgınında yaşanılan son gelişmeleri değerlendirmek için bir araya geldi. Toplantı sonrası yazılı açıklama yapan Bakan Koca, pozitif vakaların yarısının 30 yaş altı olduğunu belirterek gençlere seslendi.

"TEDBİRLERE UYMALI, TAM AŞILI HALE GELMELİSİNİZ"

"Gençler, sorumlu davranarak evlerinize, sevdiklerinize, büyüklerinize virüs taşımamak için tedbirlere uymalı ve en kısa sürede tam aşılı hale gelmelisiniz" çağrısında bulunan Bakan Koca, gençleri mücadelede ön saflara davet etti.

"Başkaları nasılsa aşı oldu, ben olmasam da olur" düşüncesinde olunmaması gerektiğinin altını çizen Bakan Koca, "Aşı birinci derece aşı olan kişileri koruyor. Kendi korumamız kendi aşımızdır. İkinci doz ve hatırlatma dozu aşısının zamanı gelen vatandaşlarımızın hiç vakit kaybetmeden aşılarını tamamlamaları önce kendileri sonra tüm toplum için son derece kıymetli bir adım olacaktır. Israrla ve tekrarla sizleri aşı olmaya ve aşılarınızı tamamlamaya davet ediyorum" diye konuştu

TURKOVAC ÇAĞRISI.

Yerli aşı TURKOVAC'a yönelik çağrısını yineleyen Bakan Koca, "Aşımızın geliştirilmesinin her safhasında bağımsız bir bilim heyeti aşı çalışmasının sonuçlarını değerlendirerek bir sonraki aşamaya geçmesine izin vermektedir. Bilimsel çalışmaların bağımsız bilim insanlarımızca değerlendirildiğinden ve güvence altına alındığından emin olunuz" dedi.

"65 YAŞ ÜZERİ İÇİN GRİP AŞILARI TANIMLANMAYA BAŞLANMIŞTIR"

Öte yandan geçen yıl influenza neredeyse hiç görülmediğini ifade eden Bakan Koca, bu yıl dünyada influenza artış eğiliminde olmasına rağmen, henüz ülkemizde görülmediğini ancak diğer solunum yolları virüslerinin yaygın şekilde görülmeye başladığını belirterek, "Bu durum maske ve mesafe kullanımında bu yıl geçen yıla göre daha gevşek olduğumuzu gösteriyor. Tedbir bizi influenzaya karşı da korur. 65 yaş üzeri büyüklerimiz ve risk grubundaki vatandaşlarımız için grip aşıları tanımlanmaya başlanmıştır. Aşılar stoklara girdikçe influenza aşısı tanımlanmaya devam edilecektir" diye konuştu.

  https://twitter.com/drfahrettinkoca/status/1450911053710254085

Kaynak: igf