Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde görevli hamile bir hemşireyi darp eden dört kişiden ikisinin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini belirtti. Koca, "Üzüntümüzü telafi etmese de bu gelişmeyi camiamız ve kamu vicdanı adına memnuniyetle karşılıyoruz" dedi.

İstanbul'da Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesi'nde dün saat akşam 4 hasta yakını, hastalarıyla ilgilenmediğini öne sürdükleri 24 yaşındaki iki aylık hamile hemşireyi darp etmiş, hemşire saldırganlardan şikayetçi olmuştu.

Sağlık Bakanı Koca, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada, saldırganlardan ikisinin tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edildiğini belirtti.

Koca'nın açıklaması şöyle:

"Hemşireye darp olayında 2 gözaltı kararı. Başakşehir Çam ve Sakura Şehir Hastanesinde hamile bir hemşiremizi darbeden 4 kişiden 2’si Küçükçekmece Cumhuriyet Başsavcılığının talimatıyla yeniden gözaltına alınmış, tutuklama talebiyle mahkemeye sevk edilmiştir.

Üzüntümüzü telafi etmese de bu gelişmeyi camiamız ve kamu vicdanı adına memnuniyetle karşılıyoruz. Beklentimiz, sağlık çalışanlarına yönelik bütün suçların yıldırıcı ve hukukun gücünü tam olarak gösteren cezalarla cezalandırılmasıdır."

 

Kaynak: anka