Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin iç işlerine müdahaleye cüret eden Almaya’ya hiçbir söz söylemediğini de hatırlatarak, yaptığı benzetmeyi kınadı.ANKARA (İGFA) - Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun Türk yargısına karşı kullandığı ‘Nazi mahkemelerinden fark yok’ açıklamasına ilişkin olarak, “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkemelerimiz için "Nazi Mahkemesi" benzetmesi yapması; bağımsız Türk yargısına, hakim ve savcılarımıza hem büyük bir hakaret VE saygısızlıktır olduğunu söyledi.

Sosyal medya hesabından konuyla ilgili açıklama yapan Bakan Bozdağ, Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin iç işlerine müdahaleye cüret eden Almaya’ya hiçbir söz söylemediğini de hatırlatarak, yaptığı benzetmeyi kınadı.

Bakan Bozdağ’ın paylaşımında; “CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun mahkemelerimiz için "Nazi Mahkemesi" benzetmesi yapması; bağımsız Türk yargısına, hakim ve savcılarımıza hem büyük bir hakarettir ve hem de büyük bir saygısızlıktır. Bu talihsiz ve nefret dolu açıklamayı yapan Sayın Kılıçdaroğlu’nu kınıyorum. Sayın Kılıçdaroğlu’nun Türkiye’nin içişlerine müdahaleye cür’et eden Almanya’ya hiçbir söz söylemeyip de Türk yargısını “Nazi Mahkemelerine” benzetmesi bir akıl tutulması olsa gerektir. Mahkeme kararını eleştirmek haktır. Ama mahkeme kararını eleştirme yerine mahkemeye ve yargı görevini yapanlara hakaret etmek; haksızlıktır. Sayın Kılıçdaroğlu’nu Türk yargısına ve yargı görevi yapanlara karşı daha temiz ve saygılı bir dil kullanmaya davet ediyorum" ifadelerine yer verdi.

https://twitter.com/bybekirbozdag/status/1521063801298296832

Kaynak: igf