Milli Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Yaşar Güler ve Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Selçuk Bayraktaroğlu ile Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ziyaret etti. Akar burada, Mısır'la olan ilişkiler ve Pençe-Şimşek ve Pençe-Yıldırım harekatları hakkında açıklamalar yaptı. Akar, "Mısır halkıyla kardeşliğimiz var, birbirimizden ayrılamayız. Dostluğumuzun yeniden üst seviyelere geleceğine bütün kalbimle inanıyorum" dedi.

Millî Savunma Bakanı Hulusi Akar, beraberinde Genelkurmay Başkanı Orgeneral Güler ve Genelkurmay İkinci Başkanı Korgeneral Bayraktaroğlu ile Özel Kuvvetler Komutanlığı'nı ziyaret etti. Burada incelemelerde bulunan Bakan Akar, yürütülen faaliyetler hakkında Özel Kuvvetler Komutanı Tümgeneral Ömer Ertuğrul Erbakan'dan bilgi aldı.

Daha sonra iftar için bordo berelilerle bir araya gelen Akar, yemeğin ardından yaptığı konuşmada gündeme ilişkin şu değerlendirmelerde bulundu:

"DOSTLUĞUMUZUN YENİDEN ÜST SEVİYELERE GELECEĞİNE İNANIYORUM"

"Mısır, bizim yüzyıllarca beraber yaşadığımız bir ülke. Mısır halkıyla bizim dostluğumuz var, kardeşliğimiz var, ortak değerlerimiz var, çalışmalarımız var. Biz birbirimizden ayrılamayız. Ancak birtakım sebeplerden dolayı böyle bir duraklama olmuş olabilir fakat bunun kısa bir sürede geçeceğine ve Mısır'la olan kardeşliğimizin, dostluğumuzun yeniden üst seviyelere geleceğine ben bütün kalbimle inanıyorum. Önümüzdeki günlerde bunu göreceğiz. Bunun da Türkiye için, Libya için, Mısır için son derece yararlı ve gerekli olduğunu da hep beraber yaşayacağız."

Türkiye ile Mısır 8 yıl aradan sonra, 6 Mayıs'ta iki ülkenin Dışişleri heyetlerinin Kahire'de yaptığı toplantı ile ilk kez temas kurmuş, Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu da Dışişleri Bakanları düzeyinde görüşme gerçekleştirebileceklerini açıklamıştı.

"1 OCAK'TAN İTİBAREN 988 TERÖRİST ETKİSİZ HALE GETİRİLDİ"

PKK'nın saldırı hazırlığı içerisinde olduğu, yuvalandığı, varlığını sürdürmeye çalıştığı Avaşin Basyan ve Metina'daki faaliyetlerine karşı 23 Nisan'dan itibaren Pençe-Yıldırım ve Pençe-Şimşek operasyonları başladı. Irak'ın kuzeyinde ve Suriye'nin kuzeyinde süren bu mücadeleyle ilgili bir rakam vermek gerekirse, 1 Ocak 2021'den itibaren toplam 988 terörist etkisiz hale getirilmiş bulunuyor. Mücadelemiz, en son terörist etkisiz hale getirilinceye kadar devam edecek.

Özel Kuvvetler son derece özel. Türk Silahlı Kuvvetleri mensuplarının kafasında; asil Türk milletinin kafasında, gönlünde son derece özel yeri olan bir kuvvet. Bir kuvvet, bir birlik ne kadar çok seviliyor, sayılıyor, önem veriliyorsa sorumluluk o kadar fazla demektir. Dolayısıyla gururu, heyecanı, şanı şöhreti fazla ve sorumlulukları da fazladır. Sizlerden beklentilerimiz çok yüksek."

 

Kaynak: anka