MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, "Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır. Artık üniversite sınavlarına neşter vurmanın zamanı gelmiştir. Her önüne gelen Z Kuşağı’ndan bahsediyor ancak Türk gençliğinin içine düştüğü sınav kuyusundan nasıl çıkacağını nedense kimse konuşmuyor, bunu da mesele etmiyor" dedi.

Partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda konuşan MHP lideri Bahçeli, herkesin Z Kuşağı'ndan bahsettiğini, ancak kimsenin "Türk gençliğinin içine düştüğü sınav kuyusundan nasıl çıkacağını" konuşmadığını söyledi. 

"HER EVLADIMIZIN İLGİ ALANINA UYGUN ÜNİVERSİTE EĞİTİMİNİN SINAVSIZ TEMİNİ SAĞLANMALIDIR"

Yürürlükteki sınav sisteminin yeni baştan ele alınması gerektiğini belirten Bahçeli, şöyle konuştu:

"Yükseköğrenim kurumları sınavından arzulanan sonucu alamamak da dünyanın sonu değildir. Türk gençliğindeki cevherin süresi sınırlı bir ölçme sınavı ile ortaya çıkaracağını zannetmek makul ve mantıklı bir durumu sağlayamayacaktır. Yalnızca üniversite sınavıyla hayatın asıl ve zorlu taraflarını anlamak, kavramak hiç kuşku yok ki yanlış hem de yanılgıdır. Evlatlarımızın hayatını 2 günlük sınava mahkûm etmenin adil bir yanı bize göre yoktur. Gençlerimizi ve ailelerini endişe ve strese sokan yürürlükteki sınav sistemi yeni baştan ele alınmalı, bu kapsamda okul öncesi süreci de hesaba katan bir eğitim-öğretim modeliyle her evladımızın ilgi alanına uygun üniversite eğitiminin sınavsız temini sağlanmalıdır. Üniversite sınavı tamamen kaldırılmalıdır. Artık üniversite sınavlarına neşter vurmanın zamanı gelmiştir. Her önüne gelen Z Kuşağı’ndan bahsediyor, ancak Türk gençliğinin içine düştüğü sınav kuyusundan nasıl çıkacağını nedense kimse konuşmuyor, bunu da mesele etmiyor."

 

Kaynak: anka