MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yeniden milletvekili olmasının ardından Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan’a tepki gösterdi. Bahçeli, “Açılan bir şey zamanı geldiğinde kapatılır. Bu hesap da elbet bir gün muhataplarına sorulur. Anayasa Mahkemesi Başkanı’na tavsiyem bu sözlerimi aklından çıkarmamasıdır” dedi.

MHP Lideri Bahçeli, Ömer Faruk Gergerlioğlu’nun yeniden milletvekili statüsüne kavuşmasının ardından sosyal medya üzerinden açıklama yaptı. Bahçeli’nin açıklaması şöyle:

“SEBEP OLANLAR UTANSIN”

“HDP’li Gergerlioğlu, hakkındaki kararın bugün TBMM’de okunmasıyla tekrar milletvekilliğine dönmüş, Genel Kurul’daki sırasına oturmuştur. Ama yok sayılan hak ve hukuk olmuştur. Hakikaten derin ızdırap verici bir süreç maşeri vicdanı kanatmıştır. Sebep olanlar utanmalıdır.

Cezaevinden çıkar çıkmaz ‘nerede kalmıştık’ diye soran Gergerlioğlu’nu heyecanla alkışlayanlar PKK’lı ve FETÖ’cü alçaklardı. Kaldığı yer melanetin yeriydi, rezaletin iniydi, karanlığın meskeniydi. Artık oradan devam etmesinin önü de Anayasa Mahkemesi tarafından açılmıştır.

“AÇILAN BİR ŞEY ZAMANI GELDİĞİNDE KAPATILIR”

Açılan bir şey zamanı geldiğinde kapatılır. Bu hesap da elbet bir gün muhataplarına sorulur. Hak zayi olmaz, heba olmaz, gecikse bile hakkın teslimi eninde sonunda tarafını ve yerini bulur. Anayasa Mahkemesi Başkanı’na tavsiyem bu sözlerimi aklından çıkarmamasıdır.”

 

Kaynak: anka