Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, "Sürekli olarak korku pompalayan mevcut hükumete, en kısa zamanda, sandıkta dersini vereceğiz" dedi.

Ali Babacan, Hatay’da partisinin Antakya ve Defne ilçe kongrelerinde konuştu. Konuşmasına Arap Alevilerinin her yıl 14 Temmuz’da kutladığı 'Evvel Temmuz Bayramı’nı kutlayarak başlayan Babacan, özetle şunları söyledi:

"EŞİT VATANDAŞLIK ANLAYIŞINDAN SAPMAYACAĞIZ"

“Kimsenin kimseye üstünlük taslamadığı, herkesin kendi kimliğiyle, olduğu gibi kabul edildiği bir ülkeyi inşa etmek için emin adımlarla ilerliyoruz. Etnik, dini, mezhebi ve kültürel tüm çeşitliliğimizi sahipleniyoruz. Toplumdaki tüm farklılıkları kapsayan ‘eşit vatandaşlık’ anlayışından hiçbir zaman sapmayacağız.

"KAZANILMIŞ TÜM HAKLARIN GARANTİSİ OLACAĞIZ"

Hiçbir vatandaşımız, devlet kapısının önünde korku ve endişe yaşamayacak. Devletin kademelerini, ayrımcılık yapmaksızın, bu ülkede yaşayan tüm vatandaşlarımıza liyakati baz alarak açacağız. Topraklarımızın üzerinde yaşayan herkesin haklarını koruyacağız. Kazanılmış tüm hakların garantisi biz olacağız. Haklarımıza göz diken kimseye geçit vermeyeceğiz.

 "MATEMDE BİRLEŞTİK, YARINLARIMIZI BERABER KURACAĞIZ"

Bizler matemde birleşmiş insanlarız. Mutlu yarınlarımızı da hep beraber kuracağız. Toplumsal dayanışmamızı güçlendireceğiz. O mutlu yarınlarımızda, barışın sembolü defne ağaçları yeşerecek. Bu topraklarda illa gözyaşı akacaksa o gözyaşları sevinç gözyaşları olacak. DEVA Partisi’nin damlaları, dupduru yarınlarımıza bereket gibi, kardeşlik gibi yağacak.

"DAVETİMİZ, KUZUNUN KURDA YEM OLMADIĞI BİR TÜRKİYE İÇİNDİR"

İnsanımızı yarınların Türkiye’sine davet ediyorum. Kimliği, inancı, ideolojisi ne olursa olsun herkesi özgürlük, adalet, ehliyet, fırsat eşitliği ve şeffaflık ilkeleri etrafında yeni bir birlikteliğe davet ediyorum. Bu davet, konuşmaktan korkmayan, fikirlerden korkmayan, farklı kimliklerden korkmayan, birbirinden korkmayan cesur bir Türkiye içindir. Bu davet, kuzunun kurda yem olmadığı bir Türkiye içindir. Sürekli olarak korku pompalayan mevcut hükûmete, en kısa zamanda, sandıkta dersini vereceğiz.

"ALEVİLERİN SORUNLARININ ÇÖZÜMÜ İÇİN GEREKEN ADIMLARI ATMAYA HAZIRIZ"

Tüm vatandaşlarımızın inançlarının gereğini korkusuzca ve huzurla yaşayabilecekleri özgür bir Türkiye’yi oluşturacağız. Ötekileşme hissi doğuran tüm uygulamalara son vereceğiz. Alevi vatandaşlarımızın başta ibadethanelerine ilişkin talepleri olmak üzere inanç, düşünce ve davranış temelindeki sorunlarının çözümü için de gerekli her türlü adımı atmaya hazırız.”

 

Kaynak: anka