Demokrasi ve Atılım Partisi (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Hükümet ağzıyla kuş tutsa bu ülkenin ekonomik sorunlarını artık çözemez. Gitsinler 10 tane Nobel ödüllü iktisatçı getirsinler yine çözemezsiniz” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, partisinin kongresi için bulunduğu Şanlıurfa’da, ANKA Haber Ajansı’nın sorularını yanıtladı. Babacan, şunları söyledi:

“TÜRKİYE’DE ÖZGÜRLÜKLER İHLAL EDİLİYOR”

“Türkiye'de ekonominin düzelmemesin, ekonominin sürekli kötüye doğru gitmesinin en önemli sebebi; ülkede özgürlüklerin ihlal edilmesi, temel hak ve hürriyetlerin sınırlanması, Türkiye'nin hukuk devleti niteliğini kaybetmesi, hukukun üstünlüğü ilkesini de tamamen ayaklar altına alınması. Sağlam bir hukuk ve adalet temelinde, sağlam bir özgürlükler demokrasi ve insan hakları temelinde yükselir.

“EKONOMİYİ İYİ YÖNETMEK, ŞEFFAFLIK DEMEKTİR”

O temeli sağlamlaştırmadan üzerine sağlam bir de ekonomi asla inşa edemezsiniz. Yine ekonomi yönetimi demek, iyi bir ekonomi inşa etmek demek, öncelikle dürüst ve en ehil kadrolar demektir. İyi bir hazırlık plan program demektir. Şeffaflık demektir. Hesap verilebilirlik demektir. Yaptığınız her işi istişare ile ve ortak akıl arayışı ile yapmanız demektir. Şu anda bunların hiçbirisi Türkiye yok.

“HÜKÜMET AĞZIYLA KUŞ TUTSA, BU ÜLKENİN EKONOMİK SORUNLARINI ÇÖZEMEZ”

Onun için mevcut hükümet ağzıyla kuş tutsa bu ülkenin ekonomik sorunlarını artık çözemez. Gitsinler 10 tane Nobel ödüllü iktisatçı getirsinler, yine çözemezler. Çünkü hukuka bağlılık, özgürlükler ve insan hakları konusundaki hassasiyet şu anda hükümette artık yok. Gerektiğinde kendisini anayasa ile bile bağlı hissetmeyen bir yönetim zihniyetinin, ülkenin geleceği ile alakalı güven oluşturması mümkün değil.

Güven olmayınca yatırım olmaz, güven olmayınca üretim olmaz. Yatırım yoksa üretim yoksa ihracat yoksa, o ülke kalkınamaz. Yatırım yoksa, üretimi yoksa o ülkede istihdam sağlanmaz ancak işsizlik çoğalır. Enflasyon çoğalır, kur yükselir, faizler de böyle Avrupa'nın en yüksek faiz olarak devam eder.”

 

Kaynak: anka