Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, “Geçinemiyoruz” diyen vatandaşa, “Hükümet yönetemeyince, yöneten kadrolar işin ehli olmayınca öyle oluyor. Biz onun için DEVA Partisi’ni kurduk. Biz ehil bir kadro kurduk, yürüyoruz” dedi.

DEVA Partisi Genel Başkanı Babacan Sivas’ta bir esnafın, “Ülke düzelir mi?” sorusuna “Bu iktidarla mümkün değil. Bu iktidarın düzelmeyeceğine biz kesin kanaat getirdik. Ondan sonra bir araya geldik, DEVA Partisi’ni kurduk ve yürüyoruz” dedi.

“TARİHTE ÇOK YAŞADIK YİNE YAŞIYORUZ”

Vatandaşlar, “Yeni evlendim, geçinemiyoruz. Yağ olmuş 100 lira. Yağsız da yemek yapılmıyor. Haftada bir yağ alsak maaş gitti. Bu ülke niye bu kadar zamlanıyor? Dışarıdakiler bizimle dalga geçiyor” diye sitem etti. Bunun üzerine Babacan, “Zammın kaynağı döviz kuru. Ekonomiyi yönetemedikleri için döviz kuru arttıkça her şey artıyor. 1994 krizinde, 2001’de yine patlamıştı. Şimdi de öyle. Hükümet yönetemeyince, yöneten kadrolar işin ehli olmayınca öyle oluyor. Tarihte çok yaşadık yine yaşıyoruz. Biz ehil bir kadro kurduk, yürüyoruz” cevabını verdi.

 

Kaynak: anka