Demokrasi ve Atılım (DEVA) Partisi Genel Başkanı Ali Babacan, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin grup toplantısında kendisini hedef alan sözleri için, "Hakaretlerine cevap vermeyeceğiz. Ben, buradan kendisine sormak istiyorum; krizlerin ortağı değil misiniz siz? Size ortak olduğunuz krizleri hatırlatmaya devam edeceğiz. Hiç kaçış yok. 2001’de bu ülkeyi, bu milleti fakirleştirdiğiniz krizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Cumhur İttifakı’nız, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’yle cumhuru batırdı" dedi.

Ali Babacan, partisinin Ankara Kahramankazan ilçe kongresinde konuştu. Bahçeli'nin TBMM'deki grup toplantısında kendisini hedef almasına tepki gösteren Babacan’ın konuşmasından satır başları şöyle:

HAKARETLERİNE CEVAP VERMEYECEĞİZ: “Az evvel krizlerin ortağı Sayın Bahçeli, ‘krizlerin ortağı’ diye kendisine hitap etmemize çok alınmış olacak ki grup toplantısında bizlere bir cevap vermiş. Daha önce söylemiştim; Sayın Bahçeli konuşurken 18 yaşından küçükleri ekranlardan uzak tutmak lazım demiştim. Hakaretlerine cevap vermeyeceğiz. Ben buradan kendisine sormak istiyorum; krizlerin ortağı değil misiniz siz? Bugüne dek bu milletin hayrına, menfaatine ne iş yaptınız? Türkiye’nin ekonomisine, hukukuna hangi katkıda bulundunuz?

SİZE ORTAK OLDUĞUNUZ KRİZLERİ HATIRLATMAYA DEVAM EDECEĞİZ: Sayın Bahçeli’ye sesleniyorum: Size ortak olduğunuz krizleri hatırlatmaya devam edeceğiz. Hiç kaçış yok. 2001’de bu ülkeyi, bu milleti fakirleştirdiğiniz krizi unutmadık, unutmayacağız, unutturmayacağız. Yazar kasalar Başbakanlık binasının önüne atıldığında, çalışma odanız o binadaydı. Millet açlıktan, yoksulluktan bitap iken siz o koltukta oturuyordunuz, başbakan yardımcısıydınız. Tek gecede 20’ye yakın banka battığında, Devlet Planlama Teşkilatı’ndan sorumlu başbakan yardımcısıydınız. Millî gelirin üçte birini kaybettiğimiz dönemde o günkü hükûmetin ortağısınız. O tarihte gecelik faizler yüzde 7.500’ü görmüştü. Yıllık enflasyon yüzde 70’leri geçmişti. Siz o enflasyona da yüksek faizlere de ortaktınız. Bugün ise vatandaşlarımızın boğuştuğu ekonomik ve hukuk krizlerin mimarısınız. Kaçış yok, kaçamazsınız. Cumhur İttifakı’nız, Cumhurbaşkanlığı Hükûmet Sistemi’yle cumhuru batırdı.

SİZ ‘KRİZ YOK’ DEYİN VE ESERİNİZLE ÖVÜNMEYE DEVAM EDİN: Bugün en zengin ile en yoksul arasındaki fark 26 kata çıktı. Taraflı cumhurbaşkanlığı hükûmet sistemi başladı başlayalı, 3 milyon 200 bin kişi ilave olarak yoksulluk seviyesinin altına düştü. Açlık sınırının altında bir asgari ücret var şu anda. Sayın Bahçeli, bunlar sizin eseriniz. Öyle başarılı olduğu zaman ‘sahipleneyim’, kriz çıktığı zaman ‘geride durayım, krizi inkâr edeyim’ yok. Siz, ‘Kriz yok’ deyin ve eserinizle övünmeye devam edin.

SIRALAMADA YALAN SÖYLÜYOR: Sayın Bahçeli, bir de bugün ‘Sayın Babacan, Cumhurbaşkanlığı adaylığı için Recep Tayyip Erdoğan’a imza attı, sonra gitti Abdullah Gül’ü destekledi’ demiş. Sıralamada yalan söylüyor. Biz, o dönemde bir ortak aday çıkmasını, Sayın Gül’ün adaylığını evet destekledik. O seçenek gerçekleşmeyince Sayın Gül, ‘Ben artık aday değilim’ dedikten sonra ikinci tercih olarak biz gidip Sayın Erdoğan’a aday olarak imza verdik. Yakışmıyor, bir partinin genel başkanına doğruları söylememek yakışmıyor.

Bahçeli’nin farklı tarihlerde yaptığı “Recep Tayyip Erdoğan’dan cumhurbaşkanı olmaz” ve “Milliyetçi Hareket Partisi sözünün eridir. 2023’te cumhurbaşkanı adayımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’dır” konuşmalarını ekrandan izleten Babacan, sözlerini şöyle sürdürdü:

HİÇ KİMSE BİZİ TUTARSIZLIKLA SUÇLAYAMAZ: Diyecek söz yok. Bizim alınız ak, başımız dik. Hiç kimse bizi tutarsızlıkla suçlayamaz. Getirsinler, 2001’den bu yana söylediğim, açıkladığım her şeyi ortaya koysunlar. Altına bugün tekrar imza atarım. Sayın Erdoğan’la ilgili böylesine ağır ithamlarda bulunup, dönüp dolaşıp ‘Bizim adayımız Erdoğan’dır’ diyen bir zihniyet güven oluşturabilir mi? Ne dediği belli olmayan, dün kara dediğine bugün ak diyen, bugün ak dediğine yarın ne diyeceği belli olmayanın hiçbir lafına güven olmaz. O nedenle Sayın Bahçeli’nin herhangi bir sözünü güvenilir bulmak da mümkün değil.

BİZLERE SATAŞARAK, HAKARET EDEREK SORUMLULUKTAN KAÇAMAZ: Sayın Bahçeli, ittifak ortağı olduğunu unutmasın. Krizlerin ortağı olduğunu unutmasın. Bizlere sataşarak, hakaret ederek sorumluluktan kaçamaz. Ülkemiz bu hale düştüyse Sayın Bahçeli ülkenin bütün sorunlarının sebebine ortaktır. Ama kendisine iyi haberim var: Tıpkı 2001’de onun ortağı olduğu krizden ülkeyi çıkarttığımız gibi, yine ortağı olduğu krizlerden ülkeyi çıkaracak olan bizleriz.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın “Para, tıpkı bayrak gibi, tıpkı milli marş gibi bir ülkenin gücünü, itibarını, bağımsızlığını simgeler” sözlerini hatırlatan Babacan, “Madem para bir ülkenin gücünü, itibarını ve bağımsızlığını simgeliyor, siz niye paramızı yere düşürüyorsunuz, pul ediyorsunuz” dedi. Babacan, şöyle devam etti:

KOSKOCA ÜLKE SURVİVOR SETİ GİBİ: Bugün 30’lu yaşlarının ortalarında olan arkadaşlarım çok iyi hatırlarlar, sırt çantalarını alıp tren sistemiyle bir aylık Avrupa turu yapıyorlardı. Harçlıklarından biriktirdikleri parayla yapıyordu bunu gençlerimiz. Şimdi bırakın yurt dışında gezmeyi, kendi ülkelerinde kalacak yurt bulamıyor gençlerimiz, ev kiralarını ödeyemiyorlar. Sadece gençler değil, her yaştan insanımız ‘Geçinemiyoruz’ diyor. Senelerce kamuya hizmet ederek çalışmış memurlarımıza emekliliğinde reva görülen hayat, açlık. Öyle bir hale getirdiler ki ‘Emeklilik hayali’ diye bahsedilen sohbetler bile yok oldu. Emeklilerin şimdiki hayali, elektrik faturasını ödeyebilmek, doğal gaz faturasının altından kalkabilmek ve ay sonunu getirmek. Koskoca ülke koca bir Survivor seti gibi. Üç kuruşla hayatta kalmaya çalışan insanların ülkesi olduk.”

Kaynak: anka