Haber: EBRU KURT - Kamera: FATİH NAZIM EFE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener Iğdır ziyareti sırasında uğradığı Belekli Beldesi’nde vatandaşın sorunlarını dinledi. Bir vatandaş Azerbaycan’da tıp fakültesini bitirmesine rağmen iş bulamadığını, hastanelere Türk yerine yabancı uyrukluların alındığını belirterek “Kendi vatanımızda garip olmuşuz” dedi.

Meral Akşener, esnaf ziyaretlerine ve vatandaşların sorunlarını dinlemeye devam ediyor. Akşener’in Iğdır’da son durağı Melekli Beldesi oldu. Belde de vatandaşlarla bir araya gelen Akşener’in konuşması şöyle:

“ALLAH ŞAHİT İÇİMDEN GEÇEN ‘ELİNİN KÖRÜNÜ DİYORUM’DU”

“Bir şey fark ettim onun için buradayım. Sizi konuşturacağım. Grup konuşması yapmıştım. Kendime göre çok güzel bir konuşma yaptığımı düşündüm. Dışarı çıktım. Gazeteciler böyle dizilmişlerdi. Ben de o grup konuşması ile ilgili soru soracaklar zannettim. Dediler ki bana ‘sayın Erdoğan, sayın Kılıçdaroğlu’na şunları şunları söyledi. Sayın Kılıçdaroğlu’ da şöyle şöyle cevap verdi. Sen ne diyorsun’. Allah şahit içimden geçen ‘elinin körünü diyorum’ du. Ama genel başkan olduğumu hatırladım. Diyemedim. ‘Bana ne’ dedim. Sonra düşündüm. Üstte siyasetçiler birbiriyle çatışıyor. Siz çırak çıkıyorsunuz. O gün arkadaşlarımla bir araya geldik. ‘Ben Anadolu’ya gidiyorum’ dedim.

“EMEKLİLERİN MAAŞINI HİÇ DEĞİLSE ASGARİ ÜCRETE GETİRİN”

O dükkanların içinde besici ile karşılaşıyorsunuz, İşsiz genç ile rastlaşıyorsunuz, akşam tencere kaynatmakta zorlanan kadınla, atanamayan öğretmenle, liyakat bir kenara bırakılmış ayısı, dayısı olan ataması yapılmış ama yüksek puan alanlarla KPSS’den harcanmış gençlerle. O ‘harcanmış’ sözünü bilerek söylüyorum. Günahtır, ayıptır, yazıktır ve o harcanan gençlerin babaları ile anneleri ile karşılaşıyorum. EYT’liler ile karşılaşıyoruz ve çiftçiler ile karşılaşıyoruz. Emekliler ile karşılaşıyoruz. Yahu şu emeklilerin maaşını tamamını hiç değilse asgari ücrete getirin be kardeşim. Beş müteahhite buluyorsunuz.”

Akşener konuşmasının ardından mikrofonu vatandaşlara uzattı. Akşener ve vatandaşlar arasında geçen diyalog ise şöyle:

“İŞ, İMKAN SENDEN İSTİYORUZ”

Vatandaş: Hepimiz tarladan geçiniyoruz. Mahsüllerin hepsi ucuza gidiyor, paraya gitmiyor. Köyümüz açtır, gençlerimiz açtır, gençlerimiz işsizdir. Hırsızlık yapıyorlar. Niye yapıyorlar? Yoksulluktan yapıyorlar. Bunlara bir çare ol. İş imkan senden istiyoruz.

Akşener: Esas gündem neymiş? Gerçek gündem neymiş?  Gerçek gündem buymuş.

“KENDİ VATANIMIZDA GARİP OLMUŞUZ”

Azerbaycan’da tıp okuduğunu söyleyen bir genç ise denklik sistemi yüzünden doktorluk yapamadığını, hastanelerde hep yabancı uyrukluların çalıştığını anlattı.

Vatandaş: Ben Azerbaycan’dan Tıp Fakültesi mezunuyum. Ama bu dönemde dünya doktor bulamazken kendi ülkemizde biz işsiziz.

Akşener: Sen de mi işsizsin?

Vatandaş: 7 yıl tıp fakültesi okudum, bir yıl hazırlık. Ama ona rağmen kendi ülkemde bana denklik engeli bırakmışlar. Çalışan doktorlarımızın kazanamadığı TUS sınavına sokuyorlar bizi. Ama Suriyeli doktorları dil bilmemesine rağmen alıyorlar. Elimde kanıtım da var. Yıldırım Beyazıt Üniversitesi geçen yıl 80 tane Suriyeli doktor aldı. Orada da belirtmişti. Dil bilmesine gerek yok. Yanında yeminli tercüman bile getirebilir. Şimdi benim ülkem gitmiş Suriye’den, Afganistan’dan doktor alıyor. Ben Ankara’da denkliğe başvurmak için YÖK’e gittim. Bir iki kişiye soru sormak istedim. Yemin ederim üç kişiye sordum, bir kişi bile Türk değildi. Adam Afganlı gelmiş bizim ülkeye doktor, öğretmen olarak. Kendi vatanımızda garip olmuşuz. İş bulamıyoruz. Almanya diyor ki gel, Amerika diyor ki gel. Ama biz burada böyle güç durumdayız. İnşallah sizinle birlikte bu işleri çözeceğiz.

“HÜR YAŞAMAK İSTİYORUM”

Akşener’in mikrofon uzattığı bir başka vatandaş ise “Sadece laik Türkiye Cumhuriyeti istiyoruz. Başka bir şey istemiyoruz. Hür yaşamak istiyorum. Başka bir şey istemiyorum. Para, pul istemiyorum” dedi.

Bunun üzerine Akşener, “Elbette hür, bağımsız, laik ve bir hukuk devleti hep beraber istiyoruz da bu gençler iş de istiyor, para da istiyor. Sen onları da silip atma. Ne lanet dönemde yaşadı bu çocuklar ya” dedi.

Kaynak: anka