CEM HAYAT

Balıkesir'in Ayvalık ilçesinde sabahın erken saatlerinde görülen şiddetli fırtına nedeniyle sahilde bulunan gezi, dalış ve balıkçı tekneleri ciddi hasar gördü. Tur teknesi kaptanı Mert Günaltay, "Pandemi döneminde zaten büyük sıkıntıda olan tur teknesi sahibi arkadaşlarım maalesef bugün fırtına nedeniyle çok büyük bir darbe daha aldılar" dedi.

Gece saatlerindeki hava şartlarından sabah fırtına olacağını anlayan ve denize açılan bir tekne turu işletmecisi "Saat gece 12'de Cunda'nın ilk boğaz köprüsü tarafına demirledik ve sabah olay gerçekleşti. 80-90 km hızla gelen bir fırtına bizi sahile kadar sürükledi. İskeledeki bütün tur tekneleri felaket şekilde zarar gördü" dedi.

Tekne turu kaptanı Mert Günaltay ise akşam saatlerinde hava durumuna baktıklarında bu kadar şiddetli bir fırtınanın olacağı haberini almadıklarını, pandemiden dolayı zarar gören tur teknecilerinin bir de fırtınadan dolayı darbe aldıklarını belirterek; hükumete, zarar gören teknecilere destek olma çağrısı yaptı.

ANKA Haber Ajansı'na konuşan Günaltay'ın açıklamaları şöyle:

"Ben Mert Kaptan. Ayvalık Cunda Adası'nda kiralık gezi teknesi, tur işi yapıyorum. Bu sabah saat 06.00'da şiddetli fırtınayla uyandık. Bütün tekneci arkadaşlar, hepimiz teknelerimizi kurtarmak için çok uğraştık. Benim teknemde bir hasar olmadı çünkü teknemin bulunduğu konum esen rüzgara karşı korunaklı bir yerdeydi ama maalesef birçok tekneci arkadaşımın teknesi battı ve hasar gördü. İşin ilginç tarafı, dün baktığımız hava durumu haberlerinde de Ayvalık'ta bu kadar şiddetli fırtına olacağı söylenmiyordu ve ne yazık ki birçok balıkçı ve tur teknesi sahibi bu sabah çok büyük maddi zararlara uğradılar. Mağduriyet yaşayan vatandaşlara devletimizin maddi destekte bulunmasını rica ediyorum. Pandemi döneminde zaten büyük sıkıntıda olan tur teknesi sahibi arkadaşlarım maalesef bugün fırtına nedeniyle çok büyük bir darbe daha aldılar. İnşallah devletimiz mağdur olan arkadaşlarımıza gereken desteği gösterecektir."

Zarar gören teknelerin parçalarının tekneciler tarafından denizden toplandığı ve kurtarma çalışmalarının sürdüğü öğrenildi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Muharrem Erkek sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada hasar gören vatandaşlara geçmiş olsun dileklerini iletti. Erkek'in açıklaması şöyle:

"Bugün yaşanan yoğun yağış ve fırtına sonrasında Çanakkale Ayvacık, Küçükkuyu ve Balıkesir Ayvalık'ta ciddi hasarlar meydana geldi. Büyük geçmiş olsun..."

 

 

Kaynak: anka