CHP Adana Milletvekili Ayhan Barut, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’ye hitaben, “Tüm maliyetler fırladı. Gıda krizi kapıda. Siz ancak seyrediyorsunuz. Biliyoruz ki her an 'görevden affınızı' isteyecekler. Bari gider ayak bu memlekete bir hayrınız olsun, bir yararınız dokunsun. Çiftçinin kangrene dönen dertleriyle ilgilenin. Mazottan gübreye, zirai ilaçtan tohuma, samandan yeme, tüm girdilerine fahiş zam yaptığınız çiftçinin giderayak yüzünü güldürün. Destek olun. Algıyı bırakın, çare üretin” dedi.

Ayhan Barut, Adana’da gübre kullanılmadan ekim yapılan bir buğday tarlasında bugün yaptığı açıklamada, "atanmış, iş bilmez, tarımı bitiren, çiftçiyi yok eden, ithalat sevdalısı” dediği Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli'yi eleştirdi. Barut, tarımsal ve hayvansal üretim maliyetlerindeki fahiş artışlara dikkat çekti.

“BARİ GİDERAYAK ÇİFTÇİYE BİR HAYRINIZ DOKUNSUN”

Mazottan gübreye, zirai ilaçtan tohuma, samandan yeme kadar tüm girdilere fahiş zamlar yapıldığını belirten Ayhan Barut, şöyle konuştu:

"Geçen sene torbası 90 lira olan yemde yüzde 12'lik indirim yaparak, bunu da çok sınırlı tutarak besicilerin ve hayvan üreticilerinin kanayan yarasını iyileştiremezsiniz. Gübrede türüne göre yüzde 600'leri bulan fahiş artışlar varken sınırlı biçimde gübrede yüzde 30 indirim yaptığınızı iddia ederek, tabuta girmiş gömülmeyi bekleyen çiftçiyi ayağa kaldıramazsınız.

Bu buğday tarlasına gübre atılamadı. Neden? Çünkü gübre aldı başını gitti, tüm maliyetler fırladı. Gıda krizi kapıda. Siz ancak seyrediyorsunuz. Biliyoruz ki her an 'görevden affınızı' isteyecekler. Bari gider ayak bu memlekete bir hayrınız olsun, bir yararınız dokunsun. Çiftçinin kangrene dönen dertleriyle ilgilenin. Mazottan gübreye, zirai ilaçtan tohuma, samandan yeme, tüm girdilerine fahiş zam yaptığınız çiftçinin giderayak yüzünü güldürün. Destek olun. Algıyı bırakın, çare üretin."

Kaynak: anka