Avrupa Komisyonu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas, göçmenlerin Belarus rejimi tarafından bir araç haline getirilmesine son verilmesi amacıyla kilit konumdaki partner ülkelere yaptığı ziyaretler kapsamında Ankara’ya geliyor.

Avrupa Komisyonu’nun göç ve güvenlik politikalarının koordinasyonundan sorumlu Başkan Yardımcısı Margaritis Schinas’ın, Ankara’da bu akşam Dışişleri Bakanı Mevlüt Çavuşoğlu ile yarın da Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve ardından da İçişleri Bakanı Süleyman Soylu ile görüşeceği bildirildi.

Schinas’ın, Dışişleri Bakanlığı, Avrupa Birliği (AB) Başkanlığı ve Ulusal Erasmus Ajansı tarafından düzenlenen ve Türkiye’nin Ufuk Avrupa, Erasmus+ ve Solidarity Corps (Avrupa Dayanışma Programı) programlarındaki ortaklığını vurgulamayı amaçlayan bir yuvarlak masa toplantısına da katılacağı ve bu toplantıya Türk ve yabancı öğrencilerin yanı sıra Dışişleri Bakan Yardımcısı Faruk Kaymakcı’nın da katılacağı açıklandı.

“GÖÇ YÖNETİMİ HEM AB HEM DE TÜRKİYE İÇİN BİR ÖNCELİKTİR”

Schinas, Ankara ziyaret öncesinde yaptığı basın açıklamasında, ziyaretine ilişkin şunları kaydetti:

“Göç yönetimi, ortak sorumluluk sergilenmesini gerektiren bir alandır. Hem Avrupa Birliği hem de Türkiye için ortak bir önceliktir. Göç alanındaki genel iş birliğimiz çerçevesinde çalışmalarımızı başarıyla sürdürüyoruz. Şimdi, devlet destekli insan kaçakçılığı dâhil hibrit tehditleri de ele almamızın zamanıdır. Bugün, çaresiz göçmenlerin kaçakçılık şebekeleri tarafından istismar edilmesine dur demek için son dönemde almış oldukları tedbirler dolayısıyla Türk makamlarına teşekkür etmek ve göç ve güvenlik alanındaki genel iş birliğimizi daha da güçlendirmek amacıyla Ankara’ya geliyorum.”

Kaynak: anka