Tarım ve Orman Bakanlığı kadrolarına atanmayı bekleyen mühendis, tekniker ve veterinerler, Ankara’da kitlesel bir basın açıklaması yaptı. Açıklamada, "Düzenli atama takvimi ve onay bekleyen atamalarımız için en kısa sürede en yüksek sayıda atamalarımızın gerçekleştirilmesini istiyoruz" denildi.

Atama bekleyen ziraat ve gıda mühendisleri, ziraat ve gıda teknikerleri ile veteriner hekimler ve veteriner teknikerleri, bugün Ankara Ulus’ta bir araya gelerek kitlesel bir basın açıklaması yaptı.

Grup adına açıklama yapan Gülay Torun, “Son dönemde dünyada ve ülkemizde etkisini derinden yaşadığımız pandemi ve yaşanan iklim krizlerinin kötü sonuçlarından olan doğal afetlerin artarak devam etmesi, insanlık için stratejik öneme sahip gıda ve tarım sektörünün değerini, halk sağlığının önemini her geçen gün artırmaktadır. Yaşanan tüm bu olumsuzlukların etkilerini en aza indirmek, branşlarımızı içerisine alan tüm kurum, kuruluş ve özel sektörü desteklemek, halkımızı bilinçlendirmek bizim görevimizdir” dedi.

Özel sektörün çalışma şartlarının mezunların büyük çoğunluğunu istihdam edecek kapasite ve nitelikte olmadığına değinen Torun, “Edindiğimiz bilgi ve tecrübelerimiz ile tarım, gıda ve hayvancılık sektörüne doğrudan hizmet edebilmek, ülkemize hizmet etmenin yanı sıra ailelerimiz ve çevremize daha faydalı olabilmek adına çalışıp hayatımızı idame ettirmek içinde çok uzun süredir bekliyoruz" diye konuştu.

Kamu personeli alımı için yapılan sınavlarda başarılı olduklarını ancak kadro açılmadığını savunan Torun; “Tarım, hayvancılık, orman, su işleri, gıda gibi ülke için elzem olan tüm konulardaki hizmetlerin tek temsilcisi olan Tarım ve Orman Bakanlığı’nın, tüm bakanlıklar arasında en az kamu personeli sayısına sahip olan bakanlıklardan biri olması kabul edilemez bir durumdur. Burada toplanan gençler olarak, Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan kamuya yönelik istihdamın arttırılması, atama takviminin belirlenmesini, ülke tarımının ihtiyacı olan düzenli atama takvimi ve onay bekleyen atamalarımız için en kısa sürede en yüksek sayıda atamalarımızın gerçekleştirilmesini istiyoruz” dedi.

Kaynak: anka