GAYE ŞEYMA CAN

İstanbul Bayrampaşa’da öldürdükleri arkadaşlarının cansız bedenini Edirne’de ormanlık alana bırakan üçü tutuklu beş şüpheli hakkında hazırlanan iddianamede, üç şüphelinin müebbet hapsi istendi.

İstanbul Bayrampaşa ilçesi, Muratpaşa Mahallesi’nde 3 Aralık 2020 tarihinde; Pakistan uyruklu Salman Ali'nin evinde ölü olarak bulunması ile ilgili olarak katil zanlıları Iftikhar Ahmad, Çahir Shad, Syed Muhammed Imran Bukhari ile cesedin taşınmasına yardım ettikleri iddia edilen Sezer Balıkçı ve Cuma Özbey ile ilgili soruşturma tamamlandı.

Hazırlanan iddianameye göre, 3 Aralık 2020 tarihinde şüpheliler Syed Muhammad İmran Bukhari, Zahir Shad ve İftkhar Ahmad ile hayatını kaybeden Salman Ali aynı evde bulunuyordu. Salman Ali ile şüpheliler arasında sebebi bilinmeyen bir tartışma çıktı. Aralarında çıkan arbedede şüpheliler, Salman Ali’yi yaraladı. Bunun üzerine şüpheliler, yaralı Ali’nin cep telefonu ile Pakistanlı bir doktor ile görüntülü olarak konuştu. Şüpheliler, daha sonra; Ali’nin cansız bedenini Edirne Uzunköprü’ye götürerek, Kiremitçi Salih Köyü yakınlarında bulunan boş bir alana bırakıp, İstanbul’a döndü.

Salman Ali’nin öldürüldüğü olaydan yaklaşık 14 gün sonra, yapılan ihbar ile ortaya çıktı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nca başlatılan soruşturma kapsamında cinayetin işlendiği Bayrampaşa’daki adresin kamera kayıtlarından; cesedin taşındığı aracın plakası ve şüpheliler tespit edildi. Kimlikleri tespit edilen Syed Muhammad İmran Bukhari, Zahir Shad ve İftkhar Ahmad yakalanarak, tutuklandı.  

Daha Edirne Uzunköprü İlçesi jandarma Komutanlığı ile irtibata geçilerek, Salman Ali’nin cansız bedeninin bulunup bulunmadığı soruldu. Jandarma Komutanlığı, 19 Aralık’ta kimliği belirsiz bir cesedin yol kenarında battaniyeye sarılı şekilde bulunduğunu aktardı. Ali’nin cesedine ilişkin fotoğraflar ihbarcı tarafından teşhis edildi.    

TEK BIÇAK YARASI TESPİT EDİLDİ

İddianameye göre, şüpheliler ifadelerinde; Salman Ali’nin battaniyeye sarılı vaziyette değil, alkollü ve uyuşturucu madde etkisinde araca bindiğini iddia etti. Şüpheliler, Edirne’ye ulaştıklarında ise araçtan inmek üzere Ali’yi uyandırmak istediklerinde öldüğünü fark ettiklerini ileri sürdü. Adli Tıp Kurumu’nun raporunda ise Salman Ali’nin vücudunda öldürücü nitelikte bir kesici delici alet yarasının tespit edildiği belirtildi.

3 ŞÜPHELİNİN MÜEBBET HAPSİ İSTENDİ 

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede; Syed Muhammad İmran Bukhari, Zahir Shad ve İftkhar Ahmad hakkında “kasten öldürme” suçlaması ile müebbet hapis, tutuksuz şüpheliler Cuma Özbey ve Sezer Balıkçı hakkında ise “Suç delillerini yok etme, gizleme veya değiştirme” suçlaması ile 6 aydan 5 yıla kadar hapis cezası istendi. Şüpheliler hakkında “Göçmen kaçakçılığı yapma” suçundan da ayrıca soruşturma başlatıldığı bildirildi. 

Kaynak: anka