ÖZKAN KARAKAYA

Ardahan merkeze bağlı Değirmenli ve Çataldere köyü sınırlarındaki taş ocağının patlatmalı çalışmalarına köylüler tepki gösterdi. Su havzası yataklarının üzerine kurulan taş ocağının, su kaynaklarının yanı sıra doğayı da tehdit ettiğini belirten Değirmenli ve Çataldere köylüleri, taş ocağında faaliyetlerin durdurulmasını istedi.

Değirmenli Muhtarı Sezgin Yeşiltaş, taşocağının olumsuz etkileri hakkında şunları söyledi:

"TAŞ OCAĞINI İSTEMİYORUZ"

“Ardahan merkeze bağlı Değirmenli köyü ve Çataldere sınırları içerisinde bulunan taş ocağının, yapmış olduğu çalışmalar neticesinde köyümüzün hayvanına, içme suyuna, doğasına büyük çapta zarar vermektedir. Ayriyeten yapmış olduğu patlatmalar sonucunda bundan iki yıl önce üç kişi öldü. Ertesi gün yine çalışmaya devam etti.

Bunun yapmış olduğu patlatmalar sonucunda; köyümüzün suları, bütün Ardahan'da içme suları merkez köylerinde Çataldere ve Değirmenli köyü sınırları içerisinde çıkmaktadır. Kaynağa yakın olması nedeniyle bunun suların yüzde 100, yüzde 50 azalmaktadır. Yetkililerden gerekli çalışmayı başlatarak buranın durdurulmasını istemekteyiz. Köylüler olarak bir de Ardahan merkez muhtarları olarak birkaç arkadaşım da benimle birlikte dilekçe verdi Çevre Şehircilik Müdürlüğü'ne."

Kaynak: anka