Haber: EBRU KURT – Kamera: FATİH NAZIM EFE

İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener esnaf ziyaretlerine Ardahan’ın Göle ilçesinde devam etti. Pandemi döneminde yaşadığı sıkıntıları anlatan bir esnaf, "Devlete vergi veriyorum, hala veriyorum devlet bana bir ay bakmıyor. Bir kuruş devletten faydalanmadım. Böyle devlet olur mu" sözleriyle sitem etti. 

Meral Akşener esnaf ziyaretlerine Ardahan’ın Göle ilçesinde devam etti. Ancak vatandaşlar derdini anlatmak isteyince Akşener’in esnaf ziyaretlerine bir süre ara verildi. Ardahanlı çiftçi ve besiciler Akşener’in yanına gelerek tek tek sorunlarını anlattı.

Bir çiftçi hem saman fiyatlarından hem de gençlerin işsiz kalmasından yakınarak, "Saman olmuş 1 milyar 300 bin (1300 TL) buna bir el atmanız lazım. Burada gençlerimizin çalışabileceği bir fabrika yok. Burada gençler kışın boş geziyor. Bunu kimse burada dile getirmiyor. Saman olmuş 1 milyar 300 milyon (1300 TL), inek olmuş 2 milyon (bin TL). Burada millete bir destek verilmesi lazım. Kuraklık var. Hiçbir devlet buraya yardım yapmıyor. Burayı görüp gidiyorlar" diye konuştu.

Bir esnaf ise, "Bu hükümet bizi bitirdi. 20 yıldır bizi bitirdi. Göle gibi bir yerde 7-8 tane BİM, ŞOK var. Pandemi döneminde sabah saat 10’da açtım. 5’e kadar iki sigara sattım. Biri veresiye biri kaldı. Göle’de kuraklık var, sel var, felaket var. Cenab-ı Allah dedi ki 'Bu adamı baştan indirin yoksa size zülm edeceğim' ve de ediyor. Git şimdi çölde bu kadar ot yok. Hayvanlar aç. Devlete vergi veriyorum, hala veriyorum devlet bana bir ay bakmıyor. Bir kuruş devletten faydalanmadım. Böyle devlet olur mu" dedi.  

 

Kaynak: anka