Haber: TAMER ARDA ERŞİN - Kamera: FATİH NAZIM EFE

CHP heyetine tüpteki fiyat farkını aktaran Ardahanlı bir iş insanı, yaklaşık bir yıl önce tüpün fiyatının 79 lira olduğunu gösteren etiketin elinde kaldığını, bugün ise Fransızlara ait aynı firmanın indirimli olarak tüpü 184 liraya sattığını anlattı. CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen “Bir yıl öncesi fiyatı 79 lira, (şimdi) kampanyalı hali 184 lira. Normal fiyatı da 205 lira” diyerek fiyat değişimini açıkladı. CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ise “Fransızlar bile bizim halimize acımış” dedi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Veli Ağbaba ve beraberindeki Esnaf Masası heyeti, CHP’nin yönetimde olduğu Ardahan Belediyesi’ni ziyaret etti. Belediye Başkanı Faruk Demir, CHP heyetini karşıladı. Demir, İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin destek olduğu projeyi anlattı.

CHP Tekirdağ Milletvekili Candan Yüceer ve CHP Manisa Milletvekili Bekir Başevirgen ile Ardahan Belediye Başkanı Demir, esnafı ziyaret ederek sorunlarını dinledi. Akaryakıt ve tüp satan bir iş insanı, bir tüpün 205 liraya çıktığını belirterek, yurttaşların tüp almakta zorluk çektiğini ve kredi kartıyla almaya başladığını belirterek “Borcu borçla kapatıyorlar” dedi. Önceden yerli sermaye olan ve sonradan Fransızlara satılan bir tüp firmasının indirim kampanyasıyla tüpü 185 liraya sattığını aktaran iş insanı, normal fiyatının 205 lira olduğunu bildirdi. Belediye Başkanı Demir, “Fransızlar bize indirim kampanyası yapmış öyle mi?” diye sordu. Demir’in sözlerini tamamlayan CHP’li Yüceer, “Fransızlar bile bizim halimize acımış” dedi.

İş insanın kardeşi ise geçen yıl aynı tüp için bastırdıkları 79 lira yazan etiketi göstererek, “Daha bir yıl olmadı. Kullanamadım, bin tane yaptırmıştım. Sadece 100 tanesini kullandık” sözleriyle yaşanan fiyat artışına dikkat çekti. CHP’li Başevirgen fiyatlar arasındaki farkı göstererek, “Bir yıl öncesi fiyatı 79 lira, (şimdi) kampanyalı hali 184 lira. Normal fiyatı da 205 lira” diye konuştu.

“GEÇEN HAFTAYA GÖRE PAHALI, GELECEK HAFTALARA GÖRE DAHA UCUZ”

Bir telefoncu, İphone marka cep telefonu satışının durduğunu ve fiyatları güncelledikten sonra yeniden satışları açtığını bildirerek, “Kendin üretmezsen böyle olur” dedi. Telefoncu sattıkları ürünleri tekrar alamadıklarını kaydederek, “Geçen haftaya göre pahalı, gelecek haftalara göre daha ucuz oluyor” diye fiyatların hareketini açıkladı.

Bir çiftçi ise 10 tane hayvanına bakamadığını ve tarlasını ekemediğini belirterek, girdi maliyetlerindeki artışı aktardı ve “İnanın tarlamı bıraktım, ekemedim mazottan dolayı. Dedim yazın elime para geçerse ekerim. Çiftçi olarak felciz şu an” diye konuştu.

AKP’ye 2002'den bu yana oy verdiğini ve yerel seçimlerde CHP’ye oy vermediğini ifade eden bir esnaf, Başkan Demir’e “Başkanım geldiğimde karşıydım ama helal olsun. Kendisini tebrik ediyorum. (Eski Başkan) Faruk Köksoy’un elinde olan imkanlarla yapamadığını, imkansızlıkta Sayın Faruk Demir yapıyor. Ben bazı CHP’li arkadaşlarla görüştüm, Faruk Bey bundan sonra belediye, milletvekilliği nerede olsa arkasındayım” dedi.

“ÇAY İKRAM EDELİM ŞEKER SINIRLI”

Bir kahvehaneci ise CHP heyetine “Çay ikram edelim ama şeker sınırlı. Beş kilo şeker 40 liradan 65 liraya çıktı” sözleriyle çay ısmarlama teklifinde bulundu. Sorunları olup olmadığı sorulan kahvehaneci, “14 tane masa var, üç tane çay bırakmışız” dedi. MHP’li oluğunu söyleyen bir kasap, yurttaşların et almadığını ve hiçbir sektörde iş olmadığını kaydederek, “Kimin gelip de düzelteceğine biz inanamıyoruz” diyerek umutsuzluğunu dile getirdi. CHP’li Yüceer, “Kimin düzelteceğini bilmiyoruz dediniz ama kimin düzeltmeyeceğini biliyorsunuz” diye ekledi. Kasap, “Üretim kesildikten sonra bu işin düzelme şansı yok. Çözüm üretim. Ülkenin sıkıntısı bu. A partisi, B partisi kim gelirse gelsin insanların elinde sihirli değnek yok. Bu böyle düzeltilmeyecek. İnsanları üretime teşvik etmek lazım” diye üretimin önemini açıkladı. CHP heyeti ise iktidarlarında üretim için yapacaklarını aktardı.

VETERİNER İLACI DA YOK

Bir kadın veteriner de ilaç fiyatlarına sürekli zam geldiğini açıklayarak, “(Çiftçiler ilaçlarını) Alamıyorlar, artık birkaç tane firma da şu an itibariyle iki ay sonra zam gelecek diye ilaçları vermiyorlar” dedi.

 

Kaynak: anka