HABER: TAMER ARDA ERŞİN- KAMERA: ÜNAL AYDIN

Antalya’nın Manavgat ilçesindeki yangın sonrası yaraların sarılması için bir yurttaş evindeki 2 kilo zeytinin bir kilosunu yangından mağdur olan yurttaşlara gönderdi. CHP Burdur Milletvekili Mehmet Göker, CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç ile gittiği yardım merkezinde olayı gözleri yaşararak anlattı.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Ali Öztunç başkanlığındaki CHP heyeti Antalya’daki yangının yaralarının sarılması için Manavgat Belediye’nin Atatürk Kültür Merkezi’nde kurduğu Yangın Dayanışma Merkezi’nde incelemede bulundu. CHP Genel Başkan Yardımcısı Öztunç, yurttaşların gönderdiği yardımların bu merkezde toplandığını ve gıdadan yiyeceğe Türkiye’nin dört bir yanından yardım geldiğini söyledi. Öztunç, CHP’li belediyelerin yanı sıra AKP’li ve MHP’li belediyelerin de yardım gönderdiğini aktararak, “Siyasi parti ayrımı yapmaksızın söylüyorum, tüm belediyelerden gelen yardım toplanmış durumda” dedi.

Öztunç, gıda konusunda yardımların önemli seviyeye ulaştığını ancak bu noktadan sonra beyaz eşya, mobilyaya ihtiyaç olacağını bildirerek, yurttaşlara Manavgat ve Antalya Büyükşehir Belediyesi’ne bu konuda bağışta bulunma çağrısı yaptı. Öztunç, yangından etkilenen hayvan sahiplerinin de unutulmadığını vurguladı. 

Manavgat Belediye Başkan Yardımcısı Mustafa Ceylan, gelen yardımların nasıl dağıtıldığını anlatarak, yurttaşlara Öztunç gibi beyaz eşya ve mobilya yardımı çağrısı yaptı. Ceylan, yardım merkezinde çalışan yurttaşların ve belediye görevlilerinin sabah, akşam demeden saatlerce çalıştığını söyledi.

“EVİNDEKİ ZEYTİNİN YARISINI GÖNDERMİŞ”

CHP Burdur Milletvekili ve TBMM İdari Amiri Mehmet Göker, bir yurttaşın Manavgat yangınındaki yaraların sarılması için evindeki 2 kilo zeytinden bir kilosunu yardım olarak gönderdiğini söyleyerek, durumu gözleri dolarak şöyle anlattı:

“Böyle bir milletin ferdi olmaktan gurur duyuyorum. Orada demin Ali başkanım ile de gördük. 2 litrelik zeytinin yarısını göndermiş. Belediyemiz ve çalışanlarımız bu konuda gerçekten çok büyük özveri gösteriyorlar. Teşekkür ediyoruz.”

Göker, gelen zeytini elinde göstererek, “Zeytin ve yarısını buradaki yangından etkilenen insanlar için göndermiş. Bu milletin ferasetini hiçbir şey ile ödeyemeyiz” dedi.

ZEYBEK: “ARTIK ANTALYA YANIYOR”

CHP Antalya Milletvekili Rafet Zeybek, bir türlü yangının söndürülemediğine dikkat çekerek, “Artık karadan ya da helikopter ile bu yangını söndürmek mümkün değil. Bir kez daha çağrıda bulunuyorum. Uçak, uçak, uçak. Ya kiralama yöntemini kullansınlar ya da diğer ülkelerden yardım istesinler… Çünkü bu yangın artık Manavgat’ın dışına taşıyor. Antalya yanıyor. Uçaktan başka önleyecek gücümüz yok” diye konuştu.

ÖZER: “BAKANLAR SADECE BAKIYOR”

CHP Antalya Milletvekili Aydın Özer ise Türk Hava Kurumu’nun uçaklarının devreye konulmamasını konusunda iktidarı eleştirerek, iktidarın yangını yönetemediğini dile getirdi. Özer, “Buraya gelen bakanlar var, bakanlar sadece bakıyorlar burada” dedi.

ARI: “YANGIN YANACAK YER KALMAYINCA SÖNECEK”

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli’nin geçtiğimiz çarşamba günü başlayan yangının “kontrol altına alındığını” açıkladığını aktararak, “Elinde gerçekçi bir veri olmadan ‘Yangın kontrol altına alındı’ diyerek, vatandaşı yanıltan bir Tarım Bakanı ile karşı karşıyayız. Bu durum iktidarın ve bakanın ormanlarımıza karşı nasıl bir ciddiyetsizlikle baktığının göstergesidir” diye konuştu. Arı, uçak ve helikopter sayısının yetersiz olduğunu ve iktidarın bu konuda adım atmadığını ifade ederek, “Korkarım bu yangın ancak yanacak yer kalmayınca sönecek” sözleriyle sitem etti.

CENGİZ: “DOĞANIN YEŞİLİNİ DOLARIN YEŞİLİNE TERCİH EDEN ANLAYIŞIN SONUCU”

CHP Antalya İl Başkanı Nuri Cengiz, yangında Türk Hava Kurumu’nun iktidar tarafından “itibarsızlaştırılmasının” sonuçlarını yaşadıklarını dile getirerek, “Bu yangının karadan müdahale ile söndürülme şansı yok. Bunun ancak havadan söndürülme şansı var. Türk Hava Kurumu’nun uçaklarını sudan bahanelerle ihaleye sokmayarak, ülkenin bütün doğasını, yeşilini doların yeşiline tercih eden bir anlayışın getirdiği sonucu yaşıyoruz” diye konuştu.

Kaynak: anka