Antalya Kaş merkezindeki lojman arsasıyla takas edilen tartışmalı villaların 24 Haziran’da yapılacak ihaleyle Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı tarafından satışa çıkarıldığı bildirildi. CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Satış değil, lojman arsalarının kurtarılması gerekir” dedi.

CHP Antalya Milletvekili Cavit Arı, “Antalya’nın Kaş ilçesindeki usulsüz lojmanı takası ile satın alınan 2 adet villayı satışa çıkarmanın yanlış olacağını” ifade etti.  Arı, “Burada ciddi kamu zararı vardır ve dilekçelerime cevap dahi vermeyenler bu zarardan sorumludur. Villaları satıp kurtulacağınıza lojman arsasını kurtarın” dedi.

CHP'li Arı’nın konuyla ilgili bugün yaptığı yazılı açıklaması şöyle:

“Antalya’nın Kaş ilçesinde mülkiyeti Antalya Valiliği Yatırım İzleme ve Koordinasyon Başkanlığı’na (YİKOB) ait 1.314 metrekare taşınmaz üzerinde bulunan Kaş Kaymakam Konutu ve 3 katlı Kaymakamlık Personel Lojmanı'nın Antalya Valiliği ve İçişleri Bakanlığı'nın onayıyla Kaş Çukurbağ Yarımadası'nda yer alan ve 1.289,82 metrekare büyüklüğe sahip 193 ada 6 parseldeki iki adet lüks villa ile takas işlemi 10.09.2020 tarihinde gerçekleşmişti. 

Her üç kuruma da gönderdiğim dilekçede bu villaların satış işleminin durdurulmasını, kamu zararına sebebiyet veren kişiler kimse haklarında biran evvel idari ve adli soruşturma açarak lojman alanının kamuya geri kazandırılmasına yönelik idari ve hukuki işlemlerin başlatılması gerektiğini ifade etmiştim. Lojman alanının geri kazanmak için hukuki ve idari işlem yapması gerekenler satmayı tercih etmişlerdir, lojman takası işlemine imza atanlar, villaların satışına karar verenler bu kamu zararının idari ve hukuki sorumlularıdır, satış değil lojman arsalarının kurtarılması gerekir, ihalenin kamu adına hak ve adalet adına durdurulması ve iptal davası açılması gerekir.”

 

Kaynak: anka