Dün geçirdiği kalp krizi sonucu 53 yaşında hayatını kaybeden Ankara'nın tanınmış sanatçılarından Oğuz Yılmaz, bugün öğle namazından sonra kılınan cenaze namazının ardından Ankara Karşıyaka mezarlığında defnedildi. Yılmaz, "Bas Bas Paraları Leyla'ya", "Çekirge", "Gördün mü?" gibi şarkılarla da tanınıyordu.

Sanatçının eşi, cenaze namazı öncesinde tabuta sarılarak uzun süre ağladıktan sonra fenalık geçirdi. Yılmaz'ın annesi ise tekerlekli sandalyeyle cenazenin başına gelip oğluyla vedalaştı.

Cenazeye; aile bireylerinin, sevenlerinin yanı sıra Keçiören Belediye Başkanı Turgut Altınok ve Ankara oyun havalarının bilinen sanatçısı Hakan İşleyen de katıldı. Yılmaz'a karşı son görevlerini yerine getirdiklerini belirten İşleyen, ANKA Haber Ajansı'na şunları söyledi:

"Oğuz Abi Ankara'mızın yetiştirdiği en büyük değerlerden biriydi. Müzisyenler olarak, Ankara halkı olarak kendisini çok severiz. Çok erken yaşta vefat etti. Bunun üzüntüsü içerisindeyiz. Canımız yandı, üzüntülüyüz. Kederli ailesine ve sevenlerine baş sağlığı diliyorum. Allah sabır versin. Başımız sağ olsun, Türkiye'nin başı sağ olsun."

Görüntü Dökümü

1-Oğuz Yılmaz'ın eşinin tabuta sarılıp ağlaması

2-Tekerlekli sandalyeyle getirilen Yılmaz'ın annesinin oğluna veda etmesi

3-Yılmaz'ın eşinin fenalık geçirmesi

4-Yılmaz'ın çocuklarının babalarıyla vedalaşmaları

5-Cenaze namazının kılınması, hocanın helallik istemesi

6-Cenazenin araca taşınması

7-Ankaralı oyun havaları sanatçısı Hakan İşleyen'in baş sağlığı dilemesi

8-Kemal Kılıçdaroğlu'nun çelengi

 

Kaynak: anka