Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ın kendilerine destek olacağını öğrenen özel halk otobüsü şoförleri belediye önünde davul ve zurna ile kendisine teşekkür etti. Esnafa pandemi desteğini sürdüreceklerini belirten Yavaş, esnafın ayakta durmasının önemini “Otobüsünün, minibüsünün kontağını kapatan her esnafın çocuğu bizim buraya özgeçmişini getiriyor. Bunu işe alın diyor. Dolayısıyla esnaf ne kadar ayakta kalır, şoföre, evlatlarına iş verirse, hiç olmazsa onlar da belediyeden yardım istemek durumunda kalmazlar” diye açıkladı.

Mazot fiyatlarının artması nedeniyle girdi maliyetleri yükselen özel halk otobüsü şoförlerine Ankara Büyükşehir Belediyesi destek oldu. Otobüs şoförleri de belediyeye davul ve zurna eşliğinde giderek Yavaş’a teşekkür etti.

Belediye önünde şoförlere müjdeli haberi birinci ağızdan veren Başkan Yavaş, pandemi döneminde yapılan yardımın sürdürüleceğini söyleyerek, “Maalesef çok olağanüstü zamlar var. Hem doğalgaza hem mazot, benzine zamlar geldi. Pandemi ortamı devam ediyor. Sıkışık şekilde insanlar araçlara binmek istemiyor, haklı olarak. Bir şey yapmamız lazımdı. Esnafımızın ayakta kalması lazım. Toplu ulaşımla gelenlerin makul ücretle gelmesi lazımdı. Kendi aracıyla gelen geliyor. Kendi aracı olmayan da otobüslerle geliyordu. Gelen zamların sadece yolculara yüklenmesini adalete uygun bulmadık. Dolayısıyla bunu da Ankara’nın tümüne yaymak için Belediye Meclisimizden aldığımız kararlar toplu ulaşım esnafımıza maddi destek vermeye devam etme kararı aldık” diye konuştu.

“KONTAĞINI KAPATAN ÇOCUĞUNU BİZİM BURAYA GETİRİYOR”

Yavaş, dolmuşçularla da görüşerek onlara da destek olacaklarını aktararak, “Yeter ki esnafımız ayakta kalsın. Çünkü işyerlerini kapatan, otobüsünün, minibüsünün kontağını kapatan her esnafın çocuğu bizim buraya özgeçmişini getiriyor. Bunu işe alın diyor. Dolayısıyla esnaf ne kadar ayakta kalır, şoföre, evlatlarına iş verirse, hiç olmazsa onlar da belediyeden yardım istemek durumunda kalmazlar” dedi.

Konuşmaların ardından Yavaş, otobüs esnafından yolculara güzel davranmalarını isteyerek, “Ankara halkından şikâyet istemiyoruz” dedi.

Ankara Midibüs ve Halk Otobüsleri Derneği Başkanı Kurtuluş Kara, Yavaş’ın herkese destek olduğunu belirterek, “Mansur Başkanım gerçekten esnafı ayakta tutabilmek için Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin bütçelerini kullanarak bizi bu hale getirdi” diye konuştu.

Tüm Özel Halk Otobüsleri Birliği ve Ankara Özel Halk Otobüsçüler Esnaf Odası Başkanı Ercan Soydaş ise Başkan Yavaş’ın yaptıklarının diğer illere de örnek olması gerektiğini söyleyerek, “İnşallah Mansur Başkanımızın bu hamlesi diğer illere de örnek olur. Oradaki arkadaşlarımızın da ayakta kalabilmesi için belediye başkanları karar alırlar” diye çağrıda bulundu.

“MİLLET ARTIK ARAÇLARINI KAPININ ÖNÜNDEN ÇIKARTAMIYOR”

Otobüs şoförü Cihangir Özdemir, Başkan Yavaş’a teşekkür ederek, “Hükümetin yapamadığı desteği Mansur Bey sayesinde görüyor esnaf şu anda. Mazotun litresi 14 lira olmuş. Millet artık araçlarını kapının önünden çıkartamıyor” dedi.

Özdemir, ücretsiz yolcuların kendilerine aylık maliyetinin 20 bin lira olduğunu açıklayarak, “Hükümet vatandaşına esnafın sırtından kabadayılık yapamaz” diye ekledi.

Otobüs şoförü Şenol Özer, bütün maliyetlerin arttığını ve döviz kuru nedeniyle parça maliyetlerinin de arttığını aktararak, “Maalesef bizi de siyasete alet ediyorlar. Tamam vermesinler desteği bize. İki liralık farkı bize versinler” diye konuştu.

Araç deposuna 800 liraya aldıkları mazotun 2 bin 300 liraya çıktığını açıklayan otobüs şoförü Ali Tuncay ise “Lastiğin bir tanesi 5 bin lira olmuş. Bu araçları yürütmenin mümkünatı yok. Günlük 400 tane bedava yolcu taşıyoruz. Bedava taşıdığımız yolcunun parasını versinler o da yeter bize” dedi.

 

Kaynak: anka