İsrail’in Filistin’e yönelik saldırıları Ankara’daki emek meslek örgütleri ve siyasi partiler tarafından protesto edildi. Protestoda konuşan KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Köklü, "İsrail'e ve arkasındaki emperyalistlere ses çıkaramayan uluslararası örgütlerin yaptıkları zayıf çağrılar sorunu çözmez. Şimdi emperyalizme ve onun Ortadoğu'daki taşeronlarına, işgalci İsrail yönetimine karşı ayağa kalkma ve mücadele etme zamanıdır" dedi.

DİSK İç Anadolu Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, Ankara Tabip Odası, Ankara Serbest Muhasebeci ve Mali Müşavirler Odası, Sosyalist Emekçiler Partisi (SEP), Emek Partisi (EMEP), Halkevleri İsrail’in Filistin’e yönelik saldırısını Ankara’daki Konur Sokak’ta protesto etti. Protestoda "Direne direne kazanacağız", "Kahrolsun emperyalizm, yaşasın özgür Filistin", "Katil İsrail Filistin'den defol", "Katil ABD Ortadoğu'dan defol" gibi sloganları atıldı.

Eylemdeki basın açıklamasını KESK Ankara Şubeler Platformu Dönem Sözcüsü Hüseyin Köklü yaptı. Köklü şunları söyledi:

"58'İ ÇOCUK 192 FİLİSTİNLİ HAYATINI KAYBETTİ"

"İsrail'in Doğu Kudüs ve Gazze'ye dönük saldırıları devam ediyor. Çocuklar, kadınlar, gençler ait oldukları topraklara sahip çıkmak için her türlü baskıya ve zorbalığa karşı direnen Filistin halkı aralıksız bombalanıyor, evlatlarını yitiriyor. Bizler, bu suça ortak olmuyoruz. İşgalci İsrail'in saldırıları sonucunda şu ana kadar 58'i çocuk olmak üzere 192 Filistinli yaşamını yitirdi. Dünyanın bu saldırılara karşı açık ve kesin şekilde Filistin halkının yanında olduğunu göstermesi gerekmektedir. Emekçiler dünyanın her yerinde süslü cümlelerle hiçbir şey söylememeyi becerenlere yol gösteriyor. İtalya'da Livorno liman işçileri, İsrail'e gidecek gemiye silahların yüklenmesini engelleyerek direnen Filistin halkı ile dayanışmanın nasıl olması gerektiğini ortaya koydu.

"İSRAİL YÖNETİMİ KENDİ HALKINI BİLE İKNA EDEMİYOR"

Filistin halkına yapılan saldırıları ve vahşeti gizleyemeyen İsrail yönetimi kendi halkını bile yaşananlara dönük ikna edemiyor. Netenyahu hakkındaki iddialar ve 23 Mart'ta yapılan seçimlere rağmen halen hükumetin kurulamamış olması İsrail yönetiminin neden şimdi saldırganlaştığı sorusunun yanıtlarını içerisinde barındırıyor. Tüm propaganda araçlarına rağmen İsrail halkının önemli bir bölümü yaşananlara onay vermiyor. İsrail'de, başta emek örgütleri olmak üzere, pek çok kesimin bu duruma sessiz kalması, 'Yaşasın Halkların Kardeşliği’ sloganının sadece bir slogan olmadığını bir kez daha bizlere gösterdi.

"DİRENEN FİLİSTİN HALKI KAZANACAK"

Filistin halkına dönük saldırılarla ilgili olarak dün toplanan Birleşmiş Milletler'den yine somut bir adım gelmedi. İsrail'e ve arkasındaki emperyalistlere ses çıkaramayan uluslararası örgütlerin yaptıkları zayıf çağrılar sorunu çözmez. Şimdi emperyalizme ve onun Ortadoğu'daki taşeronlarına, işgalci İsrail yönetimine karşı ayağa kalkma ve mücadele etme zamanıdır. Şimdi barış için, Filistin halkının ait olduğu topraklarda özgürce yaşayabilmesi için yan yana durma zamanıdır. Emperyalistler kaybedecek, direnen Filistin halkı kazanacak!"

 

 

 

Kaynak: anka