Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde, “Mülkiye Dayanışması” öğrenci grubu tarafından dün düzenlenen foruma, “ülkücü” öne sürülen bir grubun saldırması ile başlayan olaylar bugün de sürdü. “Ülkücü” olduğu iddia edilen bir kişinin öğrencileri bıçakla tehdit ettiği görüldü. Eski Mülkiyeliler Birliği Başkanı Dinçer Demirkent, "Bu bıçaklıları kim örgütlüyor, ülke sorunlarını tartışmak için toplanan öğrencilerin üzerine salıyor, saldırganları koruyorsa hesabını verecek” tepkisini gösterdi.

Siyasal Bilgiler Fakültesi’nde öğrencilerin oluşturduğu Mülkiye Dayanışması, dün; “Sefalete mahkum değiliz, krizin faturasını ödemek zorunda değiliz” sloganıyla bir forum düzenledi. “Yoksullaşmaya ve ekonomik krize karşı forumda buluşalım” çağrısıyla Siyasal Bilgiler Fakültesi’nin kantininde buluşan öğrenciler, “ülkücü” olduğu iddia edilen bir grubun saldırısına uğramıştı.

Fakültedeki gerginlik bugün de sürdü. “Ülkücü” olduğu iddia edilen bir kişinin, bıçak çekerek öğrencileri tehdit ettiği görüldü. Ardından Çevik Kuvvet’in okula girdiği belirtildi.

Eski Mülkiyeliler Birliği Başkanı Dinçer Demirkent sosyal medya hesabından öğrencilere bıçak çeken kişiyi paylaştı. Demirkent'in paylaşımı şöyle:

"Sanıyorsunuz ki cezasızlık sürecek, ne yapsanız yanınıza kalacak, yargılanmayacaksınız. Öyle mi? Bu bıçaklıları kim örgütlüyor, ülke sorunlarını tartışmak için toplanan öğrencilerin üzerine salıyor, saldırganları koruyorsa hesabını verecek. Sorumluluk Ankara Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi ve Ankara Üniversitesi'ndedir." 

 

Kaynak: anka