Ankara Medipol Üniversitesi’nin Maltepe'deki ek bina inşaatında meydana gelen yangınla ilgili açıklama yapan Rektör Ahmet Zeki Şengil, yangının kampüslerindeki faaliyetlerini etkilemediğini belirterek, "Yaşanan yangında herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Yangının çıkış sebebi hususunda gerekli araştırmalar devam etmektedir” dedi.

Ankara Medipol Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ahmet Zeki Şengil, yaptığı yazılı açıklamada şunlara yer verdi:

“Üniversitemizin Celal Bayar Bulvarı üzerinde bulunan ek bina inşaatında 4.08.2021 günü saat 11.15 sıralarında, ilk belirlemelere göre, inşaatta kullanılmak üzere bina dışında bulunan yalıtım malzemelerinin alev alması sonucu binanın dış cephesini sınırlı olarak etkileyen kısmi bir yangın çıkmıştır. Saat 12.00 sularında itfaiyenin müdahalesi ile yangın tamamen söndürülmüş, yaşanan yangında herhangi bir can kaybı yaşanmamıştır. Yangının çıkış sebebi hususunda gerekli araştırmalar devam etmektedir.”

Üniversitenin ek binasında yaşanan yangın nedeniyle yeni eğitim-öğretim faaliyetlerinde herhangi bir aksama yaşanmayacağını da belirten Rektör Şengil, “Ana kampüsümüzde sürdürülen tanıtım ve eğitim faaliyetlerimiz devam etmektedir” dedi.

 

Kaynak: anka