Ankara Halk Ekmek Fabrikası, ekmek fiyatlarındaki artış nedeniyle artan talebi karşılamak üzere yeni önlemler aldı. Un stokları bitene kadar ekmeği 1 lira 25 kuruştan satacağını duyuran Halk Ekmek Fabrikası, günlük ekmek üretiminin 1 milyon adede çıkardı. Halk Ekmek, mağduriyetlerin önüne geçmek için tek seferde ekmek alımlarını 10 adetle sınırlandırılacak. Talebin yoğun olduğu ilçelerde mobil araçlarla da ekmek satışı yapılacak.

Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş, Halk Ekmek Fabrikası’nın, artan talebi karşılamak için üretim kapasitesini artırdığını açıklamıştı. Sosyal medya hesaplarından yaptığı duyuru ile vatandaşları bilgilendiren Yavaş, “Halk Ekmek üretimimizi tam kapasiteye çıkararak günde 1 milyon adet ekmek üretmeye başladık. 435 satış noktasına ek mobil fırınlarımızla da satış yapacağız ki kimse mağdur olmasın. Ekonomik zorluk ortada. Stoklarımız bitene der 250 gram ekmek 1,25 TL olmaya devam edecek” demişti.

MOBİL ARAÇLAR SAHADA OLACAK

Ankara Büyükşehir Belediyesi Halk Ekmek Fabrikası, Ankara Fırıncılar Odası’nın, Ankara Valiliği’nin onayı ile 200 gramlık ekmeğin Başkent’teki satış fiyatını 1,75 TL’den 2,25 TL’ye yükseltme kararı almasının ardından yeni önlemler aldı. Artan maliyetlere rağmen un stokları bitene kadar 250 gram ekmeği 1 lira 25 kuruştan satacağını ve günlük ekmek üretimini 1 milyon adede çıkardığını açıklayan Halk Ekmek Fabrikası, vatandaşların ekmeğe ulaşımlarını kolaylaştırmak ve mağduriyet yaşamalarını engellemek için 29 Kasım 2021 tarihinden geçerli olmak üzere şu önlemleri devreye sokacak:

-2 adet mobil fırın, 29 Kasım Pazartesi günü yoğunluğun çok olduğu Sincan ve Keçiören ilçelerinde hizmet verecek. Mobil fırınlar, daha sonra Akyurt, Pursaklar, Mamak ve Polatlı ilçelerinde de sahada vatandaşların ekmek ihtiyaçlarını karşılayacak.

-Ekmek alımları 10 adet ile sınırlandırılacak.

-Büyükşehir Belediyesi, ek 3 araçla gün içinde yoğunluğun yaşandığı mahallelere destek sağlayacak. Bu araçlar, 10 bin adet ekmek stoku ile sahada görev yapacak.

-Eskiden üretimde çalışmış personel fabrikada geçici olarak görevlendirilecek.

-Fabrika üretim hatlarından müsait olan 6 hattın hızı yüzde 10 artırılarak günde 50 bin adet ekstra ekmek üretimi sağlanacak.

-Ekmek dağıtım saatlerindeki olası sarkmalar büfelerle anlık olarak paylaşılacak.

-Halk Ekmek Büfe sahipleri, kuyrukların oluşmasını engellemek için vatandaşları bilgilendirecek.

-Un tedarikçilerinin sözleşmelerine riayet edip sevkiyat yapmaları için gereken görüşmeler yapılacak.

Kaynak: anka