Haber: CEM HAYAT - Kamera: FATİH NAZIM EFE

Maden Tetkik ve Arama (MTA) Genel Müdürlüğü'nün İnönü Bulvarı üzerindeki yerleşkesinde bu sabah patlama yaşandı. MTA Genel Müdürlüğü, patlamanın, kurum girişindeki doğal gaz vanasında meydana geldiğini bildirdi. Yararlanan kimsenin olmadığı patlama nedeniyle çıkan yangın kısa sürede söndürüldü.

MTA'nın Söğütözü semtindeki İnönü Bulvarı üzerindeki yerleşkesinde saat 09.50 sıralarında doğal gaz vanasında patlama meydana geldi. Ankara Büyükşehir Belediyesi İtfaiyesine saat 9.57’de yapılan ihbar sonucunda 3 ayrı istasyondan ekipler buraya sevk edilirken, çıkan yangın gazın kesilmesinin ardından saat 10.35’te tam olarak söndürüldü. Patlamanın şiddetiyle, dört kişinin taşıyabildiği bir oksijen tüpünün yolun metrelerce ötesine savrulduğu görüldü.

Yangın bölgesine gelen Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş yangın hakkında şu bilgileri verdi:

"Şu anda gaz kesildiği için yanma tümüyle bitti. İtfaiye Daire Başkanlığı’mızdaki ekipler kontrol ediyorlar. Patlamanın nedenini de birazdan açıklayacaklar. Orada bir çalışma olduğu bilgisini aldık. Yanında da bir ısı merkezi olduğu için, onun da etkisiyle; orası ana hattın birleştiği yer, oradan üç bölgeye dağılıyormuş patlamada da tam orada gerçekleşmiş ama can kaybı yok. Çok şükür. Arkadaşlarımız, tespit yapıldıktan sonra ayrıntılarıyla açıklayacaktır. Merak edilecek bir şey yok. Ankara’mıza geçmiş olsun."

Ankara Valiliği de 10.46'da sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu bilgiyi verdi:

"MTA Genel Müdürlüğü Yerleşkesindeki doğal gaz iletim hattında oluşan gaz sıkışması nedeniyle meydana gelen patlama sonucu çıkan yangın kontrol altına alınarak söndürülmüştür. Herhangi bir can kaybı ya da yaralı bulunmamaktadır."

 

Kaynak: anka