Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB) ile Ankara Kent Konseyi’nin katkılarıyla "Gaziler Sürüşü" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe katılan Gazi İzzet Ertunç, "Buraya Kıbrıs’tan, İstanbul’dan, İzmir’den gelen arkadaşlarımız var. Onlarla beraber olmak bizim için gerçekten çok güzel. 19 Eylül Gaziler Günü’nde bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" dedi. 

Harley Owners Group (HOG) Ankara Chapter tarafından, ABB ile Ankara Kent Konseyi'nin katkılarıyla bu sene 13. defa "Gaziler Sürüşü" etkinliği düzenlendi. Etkinliğe, Büyükşehir Belediyesi Şehit Yakınları ve Gaziler Koordinatörü Ömer Faruk Sanal, Ankara Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Savaş Zafer Şahin,  Büyükşehir Belediyesi Zabıta Daire Başkanı Mustafa Koç, Şehit Yakınları ve Gaziler Şube Müdürü Sedat Coşar, Türkiye Motosiklet Federasyonu Eğitim Kurulu Başkanı Mehmet Güngör, HOG Ankara Chapter Direktörü Alper Ok, Ankara Kent Konseyi Yürütme Kurulu üyeleri Dr. Süleyman Basa, Cevriye Kaya ile şehit yakınları, gaziler ve motorcular katıldı. Türkiye’nin dört bir yanından Başkent’e gelen yaklaşık 400 motorcu, Başkent turu yaptı. Motorcular, turun ardından Anıtkabir’e gittiler ve motorcular Gazi Mustafa Kemal Atatürk’ün mozolesine çelenk bıraktılar.

Etkinlikte konuşan Ömer Faruk Sanal, "Gazilerimize ne yapsak hakları ödenmez. Onlara minnettarız. Ankara Büyükşehir Belediyesi toplum içinde gazilerimize olan duyarlılığı artırmak için elinden gelen her şeyi yapıyor" dedi. 

HOG Ankara Chapter Grubu Koordinatörü Ok da, "12 yıldır bu etkinliği düzenliyoruz. Biz gazilerimizin ayağı, bacağı, gözü her şeyleriyiz. Onların yaptığı fedakarlık karşısında onlara olan minnettarlığımızı bu şekilde gösteriyoruz. Bununla birlikte Ankara Büyükşehir Belediyesi de bize destek sağladığı için çok teşekkür ederiz" diye konuştu. 

"12 SENE ÖNCE 5 MOTORLA BAŞLADIK, 400 MOTORLA DEVAM EDİYORUZ"

Etkinliğe katılan Gazi İzzet Ertunç, “Bu organizasyona 12 sene önce 5 motorla başlamıştık. Bugün 400 motorla devam ediyoruz. Buraya Kıbrıs’tan, İstanbul’dan, İzmir’den gelen arkadaşlarımız var. Onlarla beraber olmak bizim için gerçekten çok güzel. 19 Eylül Gaziler Günü’nden bir farkındalık oluşturmaya çalışıyoruz" sözleriyle duygularını paylaştı. 

 

 

 

Kaynak: anka