Ankara Büyükşehir Belediyesi, Başkentli çiftçilere nohut tohumu desteği verecek. Destekten yararlanmak isteyen çiftçiler, belediyeye 11 Mart 2022 tarihine kadar “baskenttarim.ankara.bel.tr” adresi üzerinden başvurabilecek.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, üreticilere verdiği destekleri çeşitlendirerek sürdürüyor. Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, çiftçilerden yoğun ilgi gören mazot desteğinden sonra şimdi de Başkentli çiftçilere yüzde 90’ı hibe, yüzde 10’u ise çiftçi katkı paylı olmak üzere ‘nohut tohumu’ desteği verecek.

BAŞVURULAR ONLİNE ALINIYOR

Büyükşehir Belediyesi hem üretimi teşvik edecek hem de gelecekte yaşanması muhtemel gıda sorununa şimdiden çözüm üretecek nohut tohumu desteği için başvuru sürecini başlattı.

Nohut tohumu başvurularını “baskenttarim.ankara.bel.tr” adresi üzerinden online ortamda açan Kırsal Hizmetler Daire Başkanlığı, 11 Mart 2022 tarihine kadar başvuruları almaya devam edecek.

Nohut tohumu desteğinden, 18 yaşından büyük olanlar, 2022 yılına ait Çiftçi Belgesi olanlar ve aynı haneden yalnızca bir kişi yararlanabilecek.

İkametgâh adresi Ankara dışı olanların yararlanamayacağı destek kapsamında başvurularda, e-Devlet çıktısı olan Çiftçi Belgesi (ÇKS Belgesi) kabul edilmeyecek. ÇKS Belgesi’nde, ekimi yapılacak olan ada/parseller için ‘nohut’ ibaresinin yer alması gerekecek. Başvuru sayısı ve temin edilecek tohum miktarına göre ve talep edilen dönüm miktarları, gerek görüldüğü takdirde idare tarafından değiştirilebilecek.

Kaynak: anka