Ankara Büyükşehir Belediyesi, Beypazarı Kent Tarihi Müzesi için “Bir sanat eseri olan ve tıpkı diğer el sanatlarında olduğu gibi uzman sanatçılar tarafından hayata geçirilen bebekler ve kompozisyonlar, tüm dünyada olduğu gibi yaşam ve giyim kültürünü yansıtacak şekilde detaylı bir çalışmanın ürünleridir. Namuslu olan dedikodu yapmaz. Bir bildiği varsa gider savcılığa verir" açıklaması yaptı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi (ABB), Beypazarı Kent Tarihi Müzesi'ni yenileyerek vatandaşların ziyaretine açtı. Bazı sitelerde Kitre Bebek kompozisyonları için “klasik ve vasıfsız oyuncak bebek” yorumu yapılması üzerine ABB yazılı bir açıklama yayınladı. Ankara Büyükşehir’in açıklaması şöyle:

"SAÇ TELİNDEN TAKILARA KADAR UZMAN SANATÇILARLA ÇALIŞILMIŞTIR"

“Ürünün, iftira atılan haberlerde fabrikasyon şeklinde üretilen oyuncak bebeklerle ya da Ardahan kitre bebeği ile alakası yoktur. Fabrikasyon şeklinde üretilen oyuncak bebeklerin Beypazarı’nda bulunan kent tarihi müzesinde sergilenmesi akla ve mantığa doğal olarak aykırıdır.

Ürünler, kumaşların renk, desen ve dokuma özelliklerine, ayakkabı ve başlık gibi tamamlayıcı aksesuarlarına, değerli taş ve madenlerden yapılmış takı ve mücevherat gibi unsurlarına kadar orijinali ile birebir tasarlanan, tek tek işlenen ve küçültülen, çok meşakkatli ve bir hayli uzun üretim sürecinde yapılan sanat eserleridir. Sadece bir bebeğin üretimi, 15 günden 1 aya kadar zaman alabilmektedir. Tasarımdaki kitre bebeklerin saç telinden kıyafetlerine, takılarından aksesuarlarına kadar her detayda uzman sanatçılardan oluşan gruplarla çalışılmıştır. Kompozisyonlar ve ücretleri, şeffaflık ilkemiz gereğince internet sitemizden yayınlanmıştır.

“NAMUSLU OLAN DEDİKODU YAPMAZ. BİR BİLDİĞİ VARSA GİDER SAVCILIĞA VERİR”

Amaçları bugün basına yansıyan iki ayrı yolsuzluk dosyasında olduğu gibi, kendi dönemlerinde yapılan yüzlerce adet ve katrilyonlarca lira değerindeki yolsuzluğun üzerini iftira atarak örtmektir. Belediyemizin duruşunu bir kez daha ifade ediyoruz: En ufak yanlış yapanı kendimiz savcılığa verir, derhal yolumuzu ayırırız. Yanlış yapan olursa asla arkasında durmayız. Ancak bunu yaparken kimseyi de çamur siyasetine ve çamura bulanmışlara kurban etmeyiz. Dürüst olan, haysiyetli olan, namuslu olan dedikodu yapmaz. Bir bildiği varsa gider savcılığa verir.”

GÜLTEKİN: ORTAK MISINIZ?

ABB Basın Yayın Halkla İlişkimler Dairesi Koordinatörü Volkan Gültekin de twitter’dan şu açıklamayı yaptı:

“Savcılıktaki katrilyonluk dosyalara yıllardır gıkını çıkarmayan, malum FETÖ'cü/parselcinin ortaya attığı en ufak iftirada millet iradesi ile seçilmiş Belediye Başkanımıza hakaretler yağdıran siyasilere şu soruyu net olarak soruyoruz: “ORTAK MISINIZ?”

Kaynak: anka