Ankara Büyükşehir Belediyesi, Çankaya Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesi yapılmasına rağmen dün gece bir grup çalışanın eylem yapması nedeniyle çöp toplama işleminin gerçekleştirilemediğini açıkladı. Belediyeden yapılan açıklamada, "Süreç tamamlanana kadar halkımızın sağlığı için Çankaya Belediyemizin çöp toplama hizmetine destek vereceğimizi bildiriyoruz" denildi.

Çankaya Belediyesi ile DİSK Genel İş Sendikası arasında toplu iş sözleşmesinin imzalanmış olmasına ve çalışanların en düşük taban aylığına net yüzde 34, sosyal haklarla birlikte yüzde 40 ücret artışı yapılmasına rağmen dün gece bir grup çalışan eyleme geçti ve Çankaya'da çöpler toplanamadı.

Sorun, çöplerin Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından toplanması ile çözüldü.

Süreç tamamlanana kadar Çankaya Belediyesi'nin çöp toplama hizmetine destek vereceğini bildiren Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin açıklaması şöyle:

"HALKIN SAĞLIĞINI ÖNCELEYEN İNSAN ODAKLI BELEDİYECİLİK ANLAYIŞIMIZIN GEREĞİDİR"

"Çankaya Belediyesi ile ilgili sendika arasında toplu iş sözleşmesi imzalanmasına rağmen, Çankaya ilçemizde dün gece bir grup çalışanın eylem yapması nedeniyle çöp toplama işlemi gerçekleştirilememiştir.

Özellikle pandemi döneminde yaşanan bu gelişme nedeniyle, halkımızın sağlığı ve kentimizin güvenliği için Çankaya ilçemizde Ankara Büyükşehir Belediyesi tarafından çöp toplama çalışmaları yapılmıştır.

Çankaya Belediyemizin gün boyu iyi niyetle sürdürdüğü girişimlerin bir an önce karşılık bulmasını diliyor, bu süreç tamamlanana kadar halkımızın sağlığı için Çankaya Belediyemizin çöp toplama hizmetine destek vereceğimizi bildiriyoruz. Üstlenmek zorunda kaldığımız bu görev, emeğe veya hak arayışına müdahale değil, halk sağlığını önceleyen insan odaklı Belediyecilik anlayışımızın bir gereğidir."

 

Kaynak: anka