Ankara Büyükşehir Belediyesi'nin, 30 Ağustos Zafer Bayramı kutlama etkinliğinde, Sunay Akın; pandemi koşulları ile ilgili olarak Kurtuluş Savaşı yıllarında salgın hastalıklarla mücadeleyi anlattı. Akın, “Türkiye Cumhuriyeti demek önce salgın hastalıkları yenmek demektir” dedi.

Ankara Büyükşehir Belediyesi, 30 Ağustos Zafer Bayramı nedeniyle Gençlik Parkı'nda bir dizi kutlama etkinliği düzenledi. CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, CHP Genel Başkan Yardımcısı Bülent Kuşoğlu, CHP Ankara Milletvekili Murat Emir, CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Aylin Nazlıaka ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş ve Yenimahalle Belediye Başkanı Fethi Yaşar katıldı.

Ankara Büyükşehir Belediyesi’nin, “Sen de kırmızı beyaz giy, zafere ortak ol” sloganıyla düzenlediği etkinlik; "Zafer Melekleri" isimli dans ekibinin, milli mücadelenin kadın kahramanlarını canlandırdığı dans gösterisiyle başladı.

Ardından Ankara Büyükşehir Belediyesi Kültür ve Sosyal İşler Dairesi Başkanlığı'nın hazırladığı, 30 Ağustos Zaferi'ni anlatan "Sen Zafersin" isimli kısa film gösterimi yapıldı.

Sonrasında Sunay Akın sahneye çıktı ve alanda bulunanlara Kurtuluş Savaşı hikayeleri anlattı.

Kurtuluş Savaşı başlarında Anadolu'daki salgın hastalık oranının yüzde 50 olduğunu söyleyen ve o dönemde Türk hekimlerinin türlü zorluklar altında ilaç geliştirme mücadelelerini anlatan Sunay Akın, içinde bulunulan Covid-19 pandemisini hatırlattı ve "Türkiye Cumhuriyeti demek önce salgın hastalıkları yenmek demektir" dedi.

Akın, "Türkiye'de Türkiye Büyük Millet Meclisi'nden daha büyük makam yoktur, olmayacaktır. Çünkü egemenlik kayıtsız şartsız milletindir" dedi.

Daha sonra dans gösterisi yapan çocuklar, Akın'a; Ankara Büyükşehir Belediyesi Başkanı Mansur Yavaş adına çiçek takdim etti. Sonrasında "Zafer Bizimdir" isimli dans gösterisi yapıldı.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ve Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş'a çiçek sunulduktan sonra, etkinlik; pop sanatçısı Bengü'nün konseriyle devam etti.

Kaynak: anka