Ankara Baro Başkanlığı’na ikinci kez seçilen Erinç Sağkan, meslektaşlarına teşekkür ederek, “Bu 3 yıllık dönemin sonucunda çıkan sonucu, güven oyu olarak kendi adıma alıyorum. Meslektaşlarımızın aynı inancıyla bu dönemi kapatmamızdan onur ve gurur duyuyorum. Aday meslektaşlarımızın eleştirilerinden üzerimize düşeni aldık” dedi.

Ankara Barosu’nun 66. Olağan Genel Kurulu sonuçlandı. 12 bin 920 avukatın oy kullandığı seçimleri Demokratik Sol Avukatlar Grubu’nun adayı Erinç Sağkan, 6 bin 696 oy alarak kazandı. Avukatların güvenini tazeleyen Sağkan, ikinci kez baro başkanlığına getirildi. Sağkan, seçim sonuçlarının ardından yaptığı konuşmada, şunları belirtti:

“Zor bir 3 yıllık süreç geçirdik. Zor da bir 2 gün geçirdik. Yola başlarken bir şey demiştik. ‘Mesleğin, meslektaşın adalete erişiminde dezavantajlı kim varsa onun yanında olacağız’ demiştik. Bir makama nasıl geldiğiniz değil nasıl gittiğiniz önemlidir. Bu 3 yıllık dönemin sonucunda çıkan sonucu güven oyu olarak kendi adıma alıyorum. Meslektaşlarımızın aynı inancıyla bu dönemi kapatmamızdan onur ve gurur duyuyorum. Aday meslektaşlarımızın eleştirilerinden üzerimize düşeni aldık. Katılımcı bir baro olmak için geçen dönem yaptığımızın üzerine çıkacağımızı Ankara Barosu gösterecektir. 3 yıllık süreçte, her türlü hak ihlalinin karşısında yer aldık. Bunları sağlayanlar sizlersiniz. Ankara Barosu, baskının çok olduğu bu dönemlerden eğilmeden, bükülmeden ayrılacaktır.”  

Özgürlükçü Çağdaş Avukatlar Grubu’nun başkan adayı İlke Işık ve Mesleğe Vefa Grubu’nun başkan adayı Sezgin Özkan, Sağkan ile beraber kürsüye çıktı.

Işık’ı kürsüye çağrılırken “Önce bayanlar” denildi. Işık ise “Sayın Başkan, bayan demiyor, kadın diyoruz” dedi. Işık, bütün avukatlara teşekkür ederek, “Meslek için, hukuk için mücadele etmeye devam edeceğiz. Sorunlar devam ediyor. Seçim döneminde söylediğimiz her sözün arkasında durmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

Öztan da avukatlara teşekkür ederek, “Kazanan Ankara Barosu oldu. Mesleğe Vefa ekibi olarak nerede ne görev düşüyorsa her zaman görev almaya hazırız” dedi.

Kaynak: anka