Güneşim Medya ve Yayıncılık A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren ANKA Haber Ajansı, Kültür ve Radyo Televizyon (KRT) ile İkinci Yüzyıl dijital gazetesi; 19 Ocak 2022 tarihinde, Faruk Bildirici’nin internet sitesinden yaptığı “Medya Ombudsmanlığı’nı” kurumsallaştırma çağrısına olumlu yanıt verme kararı aldı. Böylece, Güneşim Medya Yayıncılık A.Ş. çatısı altındaki üç yayın organının haberleri bağımsız olarak ombudsmanlık incelemesine tabi olacak.

Güneşim Medya ve Yayıncılık A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren ANKA Haber Ajansı, KRT ve İkinci Yüzyıl dijital gazetesi; “Medya Ombudsmanlığı’nı” kabul ettiğini yazılı açıklama ile duyurdu. Güneşim Medya’dan yapılan açıklama şöyle:

“Güneşim Medya ve Yayıncılık A.Ş. çatısı altında faaliyet gösteren ANKA Haber Ajansı, Kültür Radyo ve Televizyon (KRT) ile İkinci Yüzyıl dijital gazetesi; Türkiye’nin kuşatılmış, çölleşmiş medya ikliminde tüm haberleri editoryal bağımsızlık çizgisinde, doğru, yansız, kamu yararını gözeterek, toplumun haber alma hakkına saygılı, evrensel değerlere uygun içeriklerle hizmet vermeyi bir sorumluluk olarak görmekte ve bu sorumluluğu yerine getirebilmek için çalışanlarının emeği ile tüm imkanları zorlayarak faaliyetlerini yürütmektedir.

Haberlerini evrensel mesleki çizgide üreten, etik ilkeleri önceleyen, ‘Türkiye Gazetecileri Hak ve Sorumluluk Bildirgesi’ne uymayı kamusal görev sayan Güneşim Medya iştirakleri; 19 Ocak 2022 tarihinde gazeteciliğin saygın ismi Faruk Bildirici'nin kendi internet sitesinden yapmış olduğu ‘Medya Ombudsmanlığı'nı kurumsallaştırma çağrısına olumlu yanıt verme kararı almıştır.

Bildirici'nin de çağrısında vurguladığı gibi ‘gazetecilik herkesten, her kesimden, her şeyden önce gazetecilerin mesleğidir. Mesleğimize iliş kin yanlışları eleştirmekle yetinmeyip, öğrenilmiş/dayatılmış çaresizliklere aldırmayarak iyi/doğru/güvenilir gazetecilik yolunda kurumsallaşma hedefli bir çözüm yoluna’ basın emekçileri olarak birlikte çıkıyoruz. Bildirici'ye yeni görevinde başarılar diliyoruz.”

 

Kaynak: anka