Girişimci İş Kadınları Derneği (ANGİKAD) Yönetim Kurulu Başkanı Hande Öztürk, 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü dolayısıyla yaptığı açıklamada, “İş hayatında kadın ve erkek arasındaki uçurum o kadar fazla ki kadınların mutlaka özel olarak desteklenmeye ihtiyaçları oluyor. Kısacası ‘cam tavan’, kadınların üstünde kalın ama şeffaf bir duvar gibi durmaya devam ediyor” dedi.

ANGİKAD Yönetim Kurulu Başkanı Hande Öztürk, 19 Kasım Dünya Kadın Girişimcilik Günü dolayısıyla yazılı açıklama yaptı. “Kadın istihdamının önündeki engeller kalktıkça kadın girişimci sayısı o kadar artacak ve kadın girişimcilerin ülke ekonomisine katkıları daha güçlü hale gelecek. Kadının gücü Türkiye’nin gücüdür” diyen Öztürk, açıklamasında şunları kaydetti:

“Kadın girişimcilerin desteğe ihtiyacı olduğu konuların başında finansa erişim, dijitalleşme, marka oluşturma, hukuksal haklar ve toplumsal cinsiyet eşitliği farkındalığı geliyor. Mevcut durumda iş hayatında kadın ve erkek arasındaki uçurum o kadar fazla ki kadınların mutlaka özel olarak desteklenmeye ihtiyaçları oluyor. Kısacası ‘cam tavan’, kadınların üstünde kalın ama şeffaf bir duvar gibi durmaya devam ediyor.

ANGİKAD olarak bir sloganımız var: 'Yarımdan bir olmaz' diyoruz. Ülkemizin yarısı erkek, yarısı kadın ise kadının iş hayatına girmesiyle ülkemizin refah seviyesi artacaktır. Sivil toplum kuruluşlarının yıllardır üzerinde durduğu gibi, kadınlara geleneksel cinsiyet rollerinden kaynaklı olarak yüklenen hane ve aile bireylerinin bakımı konusunda bu yükü hafifletecek ve erkeklerin de eşit bir şekilde rol alacağı düzenlemelere ihtiyaç var.”

Kaynak: anka