Geçen yıl yaşamını yitiren gazeteci-yazar Bekir Coşkun’un adının yaşatılacağı kütüphane, Ayvalık Belediyesi tarafından Cunda (Alibey) Adası’nda hizmete açıldı. Bekir Coşkun’un eşi Andree Coşkun, kütüphane için, “Bundan böyle yaşamımdaki ikinci evim” dedi.

Ayvalık Belediyesi tarafından Cunda Adası’ndaki tarihi taş binada oluşturulan ve Bekir Coşkun’un adı verilen kütüphane geçen ay hizmete girdi.

Yaşamını Cunda (Alibey) Adası’nda sürdüren Bekir Coşkun’un eşi Andree Coşkun, kütüphanenin düzenlenmesine ve envanterin tamamlanmasına katkı sunuyor. Andree Coşkun, kütüphanenin Bekir Coşkun’un hayali olduğunu belirterek açılmasına desteklerinden dolayı Ayvalık Belediye Başkanı Mesut Ergin’e teşekkür etti.

Andree Coşkun, Bekir Coşkun’un anısının yaşatılacağı kütüphane için, “Bundan böyle yaşamımdaki ikinci evim” dedi.

Bekir Coşkun Kütüphanesi’nin her gün çok sayıda yurttaş tarafından ziyaret edildiğini, raflarda yer alan kitapların ilgiyle okunduğunu söyleyen Andree Coşkun, “Bundan böyle kütüphanede özel günlerde de etkinlikler düzenleyerek Bekir Coşkun’un adının ve bıraktığı eserlerin gelecek nesillere aktarılmasını sağlayacağım. Bu konuda desteklerini esirgemeyen Ayvalık Belediyesi ve değerli başkanı Mesut Ergin’i her zaman yanımızda görüyoruz. Sürpriz projelerle gençlere destek vermeyi planlıyoruz” diye konuştu.

Coşkun, Bekir Coşkun’un açılmasını çok istediği kütüphanenin sonsuza kadar yaşatılacağını temenni ettiğini belirtirken, şunları söyledi:

“Bekir, gençler, çocuklar, kadınlar, herkes okusun, düşünsün, sorgulasın isterdi. Okusun ki Atatürk’ü, laik Cumhuriyet’i, özgürlüğü anlasın, sindirsin ve daha aydınlık bir ülkede mutlu, özgür yaşasın. Hayatı boyunca yazılarında sade bir dille bunu anlatmaya çalıştı. Tabii ki bunu gerçekleştirmek kolay olmadı. Kütüphaneyi zenginleştiren tüm kişi ve kurumlara teşekkür ediyorum. Burası hepimizin ve böyle de kalacak.”

Kaynak: anka