Alanlarında uzman akademisyenler, iş adamları, bürokrat ve meslek örgütleri temsilcileri ile İzmir'in ve Türkiye'nin tanınmış simalarının bir araya gelerek kurduğu Dünya Kenti İzmir Derneği (DİDER), Almanya'da tanıtım ofisleri açacak. DİDER, ofis aracılığıyla Almanya'da İzmir'in tanıtımına katkı sunmayı hedefleyecek.

İş adamı Dr. Ahmet Güler'in başkanlığında kurulan, emekli ABD Büyükelçisi Namık Kemal Tan, Londra Enerji Kulübü Mehmet Öğütçü, Türk Alman Bilimsel Araştırmalar Vakfı Başkanı Prof. Dr. Faruk Şen, Houston Üniversitesi Tarih Bölüm Başkanı Prof. Dr. Cengiz Şişman gibi birçok tanınmış ismin danışman kurulu üyesi olduğu Dünya Kenti İzmir Derneği, Berlin, Bremen, Frankfurt, Hamm ve Biefeld olmak üzere Almanya'nın beş kentinde tamamlanan İzmir ofislerinin resmi açılışlarını yapacak.

İzmir’in çok renkli ve çok sesli tarihinden aldığı dünya kenti vizyonunu 21. yüzyıl gereklilikleriyle buluşturmak amacıyla yola çıktığını duyuran DİDER, 9 Haziran Çarşamba günü İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer, DİDER Yönetim Kurulu Başkanı Dr. Ahmet Güler, DİDER Yönetim Kurulu üyeleri ve Almanya Ofis Başkanları ile zoom üzerinden online açılış töreni gerçekleştirecek.

 

 

Kaynak: anka