İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Rize İskencedere Vadisine giderek taş ocağına karşı eylem yapan köylüye destek verdi.

Köy halkının sorunlarını dinleyen Akşener, kadınlarla türkü söyledi.

İyi Parti Genel Başkanı Meral Akşener taş ocağına karşı eylem yapan İskencedere köylüsüne destek vermek için Rize'ye gitti. Ziyaret sırasında köy halkıyla sohbet eden Akşener, sorunları dinledi.

 

"BİZE ÇOK ZULÜM ETTİLER.."

66 yaşında olduğunu söyleyen Ayşe Albayrak adındaki bir yurttaş, Akşener'e şunları söyledi:

"Bize burada çok zulüm ettiler. 30 gün Ramazan'da biz doğru düzgün yemek yiyemedik. Şimdi de askerleri toplamışlar buraya, bizim ahırda hayvanlarımız var. Onlara yiyecek ekmek vermeye bile gidemiyoruz. Tapulu malımıza girmeye bile bize izin vermiyorlar. Bana kimlik soruyor. Ne kimliği göstereceğim sana. Ben kendi malıma gidiyorum. Bizim doğamızı yok ettiler. Derelerimizi kuruttular. Ormanlarımızı kestiler. Orman bizim ambarımızdır. Gözün doymadı mı? Buraya da geldi almaya. Suyumuz yok içmeye."

"Taş ocağı istemiyoruz" şeklindeki pankartların kaldırıldığını öğrenen Akşener, bunun bir hak olduğunu söyledi. Akşener, "Bu ülkeye yönetenlere bu bölge, bütün gücüyle arkada durdu. Oy verdi. Ben saygı duyuyorum. Burada bir sesi doğru, eğri; doğru olduklarına yüzde yüz katılıyorum ama eğride olabilir" şeklinde konuştu.

"BU KADAR KIYAMETİ NEDEN YAPIYORSUNUZ?"

60 senedir bölgede yaşadığını söyleyen bir yurttaş, "Üç ay içinde 80 yaşına basacağım. Burada elimizin tırnakları var, kazıdık ettik. Sırtımızda toprak taşıdık, aldık iki mısır..Şimdi bu kadar adaletsizliği niye yapıyorsunuz? Bu kadar kıyameti neden yapıyorsunuz?" şeklinde tepki gösterdi.

Bir yurttaş, "Buna karşıyız. Yuvarlandım. Dozerin önüne düştüm. Beni engelleyene kadar dozerin önüne yattım. Devam edeceğiz" sözleriyle yaşadıklarını anlatırken bir yurttaş da, "Gözlerimize biber gazı sıktılar. Ağzımıza biber gazı sıktılar. Sırtımıza jopla vurdular. Gecenin 11'ine iftarımızı açtık. Gidecek yerimiz yok" sözleriyle tepkisini dile getirdi.

"AĞLAYACAĞIM AMA ŞİMDİ BEN"

Akşener sohbet ettiği köylü kadınlarla birlikte türkü söyledi. Türkünün "Hoşgeldin Meral Hanım" şeklinde değiştirilen sözleri okunurken Akşener'in, "Ağlayacağım ama şimdi ben" sözleriyle duygularını ifade etmesi dikkat çekti.

 

Kaynak: anka