İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Zonguldak Merkezde ve Kozlu’da pazar yeri esnafını ziyaret etti. Sokaktaki yurttaşın sorunlarını da dinleyen Akşener'e inşaat mühendisliğini bitirdiğini ve KPSS'den 85 puan almasına rağmen atanamadığını söyleyen bir genç, "Ben aç olayım ama liyakat olsun. Önümde 2000 tane inşaat mühendisi var. Devlet yap sat, yap sat yapa yapa devletin kendi inşaat mühendisine gereği kalmıyor. Bir tane inşaat mühendisi alıyor bu kadar" sözleriyle sitem etti.

İYİ Parti Genel Başkanı Akşener, Zonguldak'ta esnafın ve yurttaşın sorunlarını dinledi.

"NORMALDE 7-8 KİŞİ ÇALIŞIYORDUK, ŞİMDİ DÜŞÜRMEK ZORUNDA KALDIK"

Akşener ve esnaf arasındaki diyalog şöyle:

Akşener: İşler nasıl?

Esnaf: İdare etmeye çalışıyoruz, pandemi şartlarında.

Akşener: Kaç kişi çalışıyor?

Esnaf: Normalde 7-8 kişi çalışıyorduk. Şimdi düşürmek zorunda kaldık.

"BEN AÇ OLAYIM AMA LİYAKAT OLSUN"

Akşener, bir dikim atölyesinde dikiş makinesinin başına oturarak dikiş denemesi de yaptı. Esnaf gezisi sırasında sokaktaki yurttaşın sorunlarını da dinleyen Akşener ile yurttaş arasındaki diyalog şöyle: 

Yurttaş: Ben aç olayım ama liyakat olsun. Benim tek istediğim bu. Ben bir daha şu anda üniversiteye hazırlanıyorum. Ben inşaat mühendisliği bitirdim.

Akşener: Bir gencin gelecekle ilgili bu kadar umutsuz olmasına sebep olmak çok kötü bir şey.

Yurttaş: Psikolojimiz bozuluyor.

Akşener:  Kaç puan aldın? (KPSS’den)

Yurttaş: 85 puan aldım. Önümde 2000 tane inşaat mühendisi var. Devlet yap sat, yap sat yapa yapa devletin kendi inşaat mühendisine gereği kalmıyor. Bir tane inşaat mühendisi alıyor bu kadar.

"SİZ HANGİ BİRİMİZİ DOYURACAKSINIZ"

Yurttaş: Zamanında çay simit hesabı yapanlar bizi açlığa mahkum ettiler. Azıcık sesinizi yükseltseniz, çıban başı oluyorsunuz. Sonumuz belli ya hapse atıyorlar ya soruşturma açıyorlar.

Akşener: Ben doyuracakmışım.

Yurttaş: Siz hangi birimizi doyuracaksınız?”

 

Kaynak: anka