İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ı, üçüncü faz deneylerine başlanan yerli aşı konusunda, "Yerli aşı meselesinden siyaset devşirmeye kalkıp da böyle önemli bir süreci baltalama, baltalanmasına müsaade etme. Bırak Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve bilim insanlarımız süreci olması gerektiği gibi yürütsün. Şayet daha önce nice kritik konuda yaptığın gibi bu konuyu da algı operasyonuna kurban edersen bu sefer altında kalırsın. Sonra söylemedi, uyarmadı demeyesin" sözleriyle uyardı.

İYİ Parti lideri Akşener partisinin Meclis Grup Toplantısı'nda yerli aşının üçüncü faz testlerine başlanmasından duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Konuyla ilgili medyada yoğun bir propaganda yürütüldüğünü söyleyen Akşener, Erdoğan'ın TÜRKOVAC adının konulmasını istediği aşı ile olarak uyardı.

Akşener, şöyle konuştu:

"Yerli aşımızın üçüncü faz testlerine başlandığı haberinden dolayı duyduğum memnuniyeti paylaşmak istiyorum. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum. Umarım testler başarı ile sonuçlanır, aşının yaygınlaşmasıyla pandemi süreci olumlu bir düzleme oturur. Dün akşam iktidarın havuz medyasında ve sosyal medyada yapılan yoğun propagandayı gördükten sonra Erdoğan'ı uyarmak istiyorum; yerli aşı meselesinden siyaset devşirmeye kalkıp da böyle önemli bir süreci baltalama, baltalanmasına müsaade etme. Bırak Bilim Kurulu, Sağlık Bakanlığı ve bilim insanlarımız süreci olması gerektiği gibi yürütsün. Şayet daha önce nice kritik konuda yaptığın gibi bu konuyu da algı operasyonuna kurban edersen bu sefer altında kalırsın. Sonra söylemedi, uyarmadı demeyesin."

 

Kaynak: anka